VIDEO: Cum alegi un meditator la matematica
In gimnaziu, copilul poate avea nevoie de un ajutor suplimentar pentru a se descurca la matematica. Cu alte cuvinte, este posibil sa aiba nevoie de un meditator.
- cum alegi profesorul care il va medita pe copil la matematica?
- este bine ca meditatorul sa fie profesorul de la clasa?
- care este numarul optim de copii cu care se realizeaza meditatiile la matematica?
- pe cine consulti atunci cand alegi profesorul meditator?
Urmariti aici un material in care domnul profesor de matematica Ion Cicu de la Scoala nr. 96 din Bucuresti abordeaza toate aceste aspecte:
Alte considerente in alegerea meditatorului
Atunci cand decizi sa apelezi la meditator, nu uita sa ai in vedere si alte chestiuni practice:
-locul unde se vor desfasura sedintele - acasa la tine sau la profesor?
-modalitatile prin care profesorul va preda matematica - este bine sa te informezi daca va utiliza si alte metode decat cele folosite la clasa (jocuri, lectii interactive etc)
-care va fi programul meditatiilor- este important ca sedintele de meditatie sa aiba loc intr-un interval orar in care copilul este odihnit si capabil sa depuna efort intelectual.
Iti recomandam, de asemenea, ExamenulTau.ro, o alternativa la meditatiile de matematica. ExamenulTau.ro este produsul educational care contine 100% materia disciplinelor Romana si Matematica, necesara in pregatirea pentru examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a. Platforma contine: filmele de predare, exercitiile rezolvate in pasi, testele si simularile de examen.
Tu cum iti ajuti copilul sa fie mai bine pregatit?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
Esecul productiv in invatare, o metoda inedita de predare
Cand elevii sunt pusi in fata unor probleme dificile, care le trezesc interesul si ii ajuta sa vada care sunt cunostintele sau abilitatile care le lipsesc, motivatia pentru invatare creste.
Comentează:5 comentarii
Pentru primul copil asa am facut si cred ca a fost bine. Pentru al doilea am cautat scoala in functie de profesoara de mate, asa ca l-am lasat la meditatii tot pe mana dansei, alta mai buna nu gaseam. In cazul nostru nu se pune problema de partinire (nici profesoara, foarte exigenta, nu se preteaza la asa ceva, nici copilul n-are nevoie). Este bine si asa.
Intr-adevar e foarte bine sa tinem cont de parerea copilului in alegerea meditatorului, si asa si fac. Rezultatele copilului la scoala sunt foarte bune. Dar, cum poti sa explici copilului de ce sunt flagrant avantantajati la nota cei 98%?