“Cea mai buna ungatoare din lume”
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/marleahjoy/13897897605/in/pool-canondslr
Ma simt o rasfatata atunci cand fetele mele se intrec in a ma complimenta, cu cuvinte desantate si chiar inventate pe loc. Incepand de la ‘esti cea mai buna mama din lume”, “esti cea mai buna doctorita din lume” si aceasta “esti cea mai buna ungatoare din lume” care m-a facut sa rad copios impreuna cu inventatoarea Elena, fetita mea cea mai mare de 5 ani si 7 luni.
Elena: Esti cea mai buna ungatoare din lume!
Eu (surprinsa de cuvantul nou): De ce crezi asta?
Elena: Pentru ca ai uns-o pe Zinuca (asa o alintam pe Zinaida de 3ani si 5 luni) la bubitele facute de paianjen.
Zinuca fusese intepata de o ganganie sau un paiangen, ceva otravitor oricum, pentru ca a facut o reactie alergica destul de urata pe intreg trupusorul ei. Saracuta se tot scarpina si parca nimic nu-i atenua din mancarime. I-am dat cu apa rece, am tamponat apoi cu solutie jumatate apa/jumatate otet de mere, facut in casa, ca sa-i estompeze fierbinteala. Mi-am adus aminte ca am Fenistil in casa, un unguent, transparent, apos, special pentru astfel de intepaturi, dar zadarnic.
Sotul meu tocmai intrase pe usa, facuse piata si venise cu un manunchi baban de patrunjel. Repejor l-am spalat, l-am tocat marunt si l-am pus intr-un tifon iar cu sucul proaspat am tamponat ranile. A fost mana cereasca! In acest fel am capatat statul de “cea mai buna ungatoare mama din lume”.
Ana Onofrei are 33 de ani este o mamica de 3 fetite minunate, Elena, Zinaida si Teodora. A facut ASE-ul, intre timp este studenta la a 2-a facultate la Psihologie si asta datorita fetitelor ei, pentru ca a vrut sa le inteleaga mai bine (copiii vin pe lume fara manual de instructiuni). Crede ca rolul de mama se invata si ca nu exista mame perfecte, poate doar fericite.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum poti intelege mai bine temperamentul copilului
O relatie reusita intre parinte-copil se formeaza in timp si cu efort constant, rabdare si deschidere catre tot ce inseamna nou si provocari.
-
Parentingul constient. Ce inseamna si de ce este important
Parentingul constient se refera la un stil de a creste si educa copilul, cu accent pe constientizarea si atentia parintelui in relatia cu copilul sau.
-
Modul in care ii raspunzi la intrebari copilului tau
Modul in care raspunzi copilului la intrebarile pe care ti le adreseaza conteaza foarte mult, nu doar pentru dezvoltarea lui intelectuala, ci si emotionala.
Adauga tu primul comentariu: