Cat sa iti lasi copilul sa stea la soare?
Cum protejezi copilul cand sta la soare
1. Timpul petrecut afara de copii trebuie calculat in functie de temperatura aerului si de zonele de umbra existente in preajma celui mic.
2. Daca este foarte cald, este indicat sa se alterneze perioadele de joaca afara, cu momente de relaxare in casa, la racoare.
3. Pe timpul verii, cand temperaturile sunt foarte ridicate, ideal ar fi sa gasiti alte activitati de facut in interiorul casei intre orele 10 si 16, cand razele soarelui sunt nocive, iar caldura este greu de suportat.
4. Indiferent unde iesiti pe timpul zilei, copilul ar trebui sa poarte haine usoare, ochelari de soare si o palarie.
5. Intinde pe corpul copilului o crema de protectie solara cu aproximativ o jumatate de ora inainte de a iesi din casa. Asigura-te ca nu ai uitat nicio zona din corp (nu uita de buze, urechi, umeri si gat care trebuie si ele protejate).
6. Nu uitati de sticla cu apa pentru hidratarea organismului oriunde v-ati afla.
7. Chiar daca va aflati la o piscina si copilul sta mult in apa, important este sa aiba capul acoperit pentru a nu face insolatie.
8. Cu toate ca cei mici adora sa se joace afara, respecta orele in care soarele este foarte puternic si nu ceda insistentelor de a mai ramane la “inca 5 minute”.
9. Acopera alunitele si semnele mari pe care le are copilul tau pe corp, atunci cand se expune la soare pentru a evita complicatiile.
10. Atentie la orice fel de tratament pe care il ia copilul tau. Citeste bine instructiunile si recomandarile de pe prospectul medicamentelor. Pe unele se precizeaza clar ca expunerea la soare pe perioada tratamentului, poate dauna, astfel ca, pentru a evita unele reactii adverse, ar fi indicat sa tii cont si de acest aspect.
11. Explica-i copilului de la cele mai mici varste de ce pot fi periculoase razele soarelui si cum ii pot afecta sanatatea.
In plus, este indicat sa fii atent si la alimentatia copilului in perioada torida. Tot specialistii spun ca mancarurile grase si condimentate trebuie evitate fiindca produc o deshidratare a organismului accentuata, tinand cont ca temperaturile ridicate duc la transpiratie excesiva.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
5 feluri in care poti avea un An Nou mai activ
Unul din regretele cele mai frecvente ale parintilor este ca nu isi mai acorda suficient timp pentru miscare.
-
Cum adopti un stil de viata sanatos in familie
In familie, copiii au ocazia sa isi formeze pentru prima data atitudini si convingeri despre alimentatie, miscare fizica, grija de sine, somn si alte alegeri care defines stilul de viata.
-
7 obiceiuri care contribuie la sanatatea psihica a copiilor
Bazele echilibrului emotional si ale sanatatii psihice se construiesc in copilarie, atat in cadrul relatiilor dintre parinte si copil, cat cu ajutorul obiceiurilor care se formeaza in aceasta perioada.
Adauga tu primul comentariu: