characters characters

15 activitati de vacanta pentru un an scolar mai bun

Propus de: SuntParinte.ro   |   16 august 2021    |   2330 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

activitati de vacanta pentru un nou an scolar mai bun
Vacanta de vara poate fi privita ca o pauza binemeritata pentru copii si adolescenti, dar si ca pe o etapa de trecere spre noul an scolar. Unele activitati il pot ajuta pe copilul tau sa fie mai pregatit pentru anul scolar decat altele. Iata care sunt acestea.

Citeste si:

Activitati in natura pentru vacanta de vara

Cinci idei pentru echilibrul fizic si emotional al copiilor in vacanta de vara


Reflectie despre anul scolar trecut si anul scolar viitor.
Realizati o plansa sau un colaj in care sa treceti lucrurile bune si lucrurile mai putin bune care s-au intamplat in anul scolar anterior, ceea ce faceti in prezent pentru a va pregati pentru noul an scolar si obiectivele pe care si le propune copilul sa le atinga in noul an scolar. O astfel de plansa il va ajuta pe copil sa constientizeze care ii sunt punctele forte si cele slabe, sa isi faca un plan de actiune pentru a-si atinge obiectivele si sa inteleaga ca orice esec poate fi o lectie si un pas inainte.

O lista de obiective pentru noul an scolar. Este recomandat sa nu stabiliti obiective legate de performanta scolara (de exemplu, „Sa iau note mai bune la matematica.”), ci legate de actiunile pe care isi propune copilul tau sa le realizeze (de exemplu, „Sa fac 30 minute de matematica suplimentar in fiecare zi.”).

Urmarirea de documentare. Timpul petrecut in fata ecranului poate fi dedicat subiectelor care il pasioneaza pe copil, dar si subiectelor despre care nu stie foarte multe. Documentarele imbina relaxarea si cunoasterea intr-un echilibru perfect. In acest sens, daca copilul e mai mare, puteti viziona si filme ce au la baza cartile, lectura obligatorie din toamna.

Un job part-time poate fi oportunitatea de a invata ceva nou. Important acum ar trebui sa fie ce noi abilitati poate sa isi dezvolte si nu cati bani poate sa castige.

Invatarea unei limbi straine cu ajutorul unei aplicatii. Lasa-l pe copil sa aleaga el ce limba vrea sa invete, chiar daca este una pe care sunt sanse mici sa o foloseasca. Simplul exercitiu de invatare a unei limbi straine este benefica pentru dezvoltarea abilitatilor cognitive si lingvistice ale copilului tau.

Miscarea fizica zilnica. Beneficiile miscarii se extind de la sanatatea fizica la cea emotionala si cognitiva. Un copil activ fizic in timpul verii va fi mai pregatit pentru noul an scolar decat un copil cu un stil de viata sedentar.

Explorarea optiunilor profesionale. Nu este niciodata prea devreme pentru a descoperi mai multe lucruri despre optiunile de cariera si studiu pe care le are la dispozitie copilul tau.

Daca fiul sau fiica ta se gandeste deja la o profesie, propune-i sa descoperiti impreuna in ce consta pregatirea academica pentru aceasta si care sunt specializarile posibile in cadrul ei. De exemplu, daca ai un copil care ar vrea sa devina avocat, descoperiti impreuna cum are loc admiterea la facultate, ce cursuri se predau si in ce ramuri ale dreptului se poate specializa. Vorbeste cu copilul tau despre cum isi imagineaza profesia respectiva, iar daca este posibil, ajuta-l sa cunoasca profesionisti din domeniu.

Timpul in natura. Memoria si concentrarea atentiei sunt imbunatatite de timpul petrecut in spatii verzi, precum padurile sau parcurile.

Obiceiuri sanatoase. Alimentatia mai sanatoasa, obiceiuri zilnice care contribuie la echilibrul emotional, precum exercitiul Trei lucruri bune, exercitiile de mindfulness sau scrierea in jurnal pot fi explorate in vacanta de vara.

Lectura. Lectura obligatorie pentru urmatorul an scolar sau lectura aleasa in mod independent de copil ii vor imbunatati vocabularul, capacitatea de exprimare verbala, gandirea si imaginatia.

Cursurile online. Pentru adolescentii cu un nivel bun de limba engleza, cursurile online pot crea o noua perspectiva asupra invatarii si le pot stimula motivatia intrinseca pentru invatare.

Proiecte creative. Pictura, fotografia, scrierea creativa sau experimentele stiintifice pot dezvolta imaginatia si creativitatea copiilor, stimuland si interesul si curiozitatea fata de invatare.

Formarea de noi abilitati. In functie de varsta si interesele copilului, in vacanta de vara, il poti ajuta sa invete sa gateasca, sa inoate sau sa mearga pe bicicleta, sa vorbeasca in public sau sa foloseasca un program de editare foto/video, de exemplu.


Scrierea in jurnal. Aceasta activitate ii dezvolta copilului capacitatea de exprimare verbala, dar si inteligenta emotionala, mai ales daca il incurajezi sa realizeze exercitii de constientizare a emotiilor.


Crearea unei liste de intrebari si curiozitati. Incurajeaza curiozitatea in familia ta in aceasta vara, adunand in acelasi loc intrebarile pe care le aveti despre lume, stiinta sau arta. Cautati apoi impreuna raspunsurile. 

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe