Viata de mama cu asistent personal: ti-o poti imagina?
Ai visat vreodata cu ochii deschisi cum ar fi sa ai timp pentru TOT ce vrei sa faci de-a lungul unei zile? „Ce sens are sa visezi, daca nu poate fi real?” intrebi? Visatul cu ochii deschisi poate sa iti redea deseori optimismul si cheful de viata. Iar la final, te poate ajuta sa gasesti solutii creative care sa iti aduca mai mult timp pentru tine.
Asadar, te provocam sa visezi alaturi de noi la cum ar arata o zi din viata ta daca ai avea timp pentru TOT ce iti doresti sa faci. Cum credeai ca va fi viata ta de adult, atunci cand erai copil si inca nu stiai ca maturitatea aduce la pachet nu doar libertate, ci si o armata de mici responsabilitati pe care nu le poti ocoli?
Dar cum ar fi daca ai avea un asistent personal care sa se ocupe de toate lucrurile pe care nu vrei neaparat sa le faci, dar trebuie?
Sa ne imaginam ca este dimineata, suntem acasa:
In loc sa...
... faci tot posibilul sa nu te atingi de butonul de snooze, trezesti copilul (asta daca nu s-a trezit el inainte, avand grija sa te smulga si pe tine la 6 dimineata din pat), pregatesti micul dejun („Nu vreau omleta, mama! Vreau salata de fructe si un sandvis.”), bei cafeaua pe fuga, te imbraci repede, duci copilul la scoala si apoi ajungi la munca...
Ai putea sa...
...te trezesti natural, pentru ca ai dormit suficient, cine este snooze acesta despre care se tot aud zvonuri? Ai zambetul pe buze, esti gata pentru o noua zi (ca in reclamele la multivitamine :) ), gasesti micul dejun gata preparat in bucatarie (asistentul personal se trezeste devreme, intra in atributiile postului), cafeaua calda, in cana preferata. Savurezi cafeaua in timp ce copilul tau isi mananca linistit micul dejun si se pregateste pentru scoala cu ajutorul asistentului personal. Ai timp sa te gandesti la ce surpriza sa pregatesti pentru aniversarea casniciei care se apropie cu pasi rapizi, poate ca de data aceasta nu va trebui sa mai improvizezi pe ultima suta de metri. Plecati la timp de acasa, astfel incat traficul pana la scoala sa nu te scoata din minti.
Sa ne mutam acum la munca:
In loc sa....
Pierzi cateva ore bune raspunzand la intrebari despre detalii neesentiale, faci ping-pong cu zeci de mail-uri, completezi rapoarte lungi si mult prea detaliate, te intrebi spre finalul zilei care e scopul tau in viata si cand exact a fost inlocuita bucuria din viata ta profesionala cu o combinatie imbatabila de stres, oboseala si griji aproape constante.
Ai putea sa...
Iti lasi asistentul personal sa raspunda la telefoane si emailurile mai putin importante, in timp ce tu ai timp sa te gandesti la solutii creative pentru probleme vechi cu care te confrunti in domeniul tau, ai timp sa aduni argumente pentru ideile si solutiile tale, recapatandu-ti, treptat, increderea in rolul muncii tale in aceasta lume si retraind entuziasmul din adolescenta, atunci cand ti-ai ales profesia din pasiune si bucurie.
Am ajuns acasa, e seara:
In loc sa...
Fii deja epuizata dupa ce ai facut cumparaturi pentru cina, pregatesti cina, mancati si apoi treceti la teme (da, conteaza prea putin ca esti obosita - copilul tau are teme la mate sau exercitii complexe de gramatica iar educatia lui e pe primul loc). Matematica de clasa VI-a (sau a IV-a, sau a VIII-a) pare mai complicata la ora asta decat teoriile de fizica cuantica despre care ai auzit intr-un documentar pretentios acum cateva zile, manualul nu pare sa ajute prea mult, iar copilul tau raspunde la mesaje de la prieteni in timp ce tu incerci sa ii explici teoreme (sau diferenta dintre substantiv si subiect si importanta acestei diferente in viata noastra de zi cu zi). Sau te asculta cu o privire pierduta, pentru ca nu intelege la ce anume ii folosesc toate aceste probleme si exercitii in viata reala si oricum e prea obosit si descurajat. Il intrebi daca a luat vreo nota la scoala, iti dai seama dupa tonul cu care zice „Nu...” ca probabil au venit rezultatele la testul de mate si situatia nu e roz.
Ai putea sa...
Ajungi acasa obosita, dar multumita de rezultatele obtinute la munca si bucuroasa ca iti vezi copilul: „Oare ziua lui cum a fost?”. Gasesti copilul relaxandu-se, pentru ca, gratie ajutorului oferit de asistentul tau personal, temele sunt deja gata, ghiozdanul pregatit pentru a doua zi, iar copilul tau incantat ca a inteles in sfarsit care e treaba cu geometria in spatiu si cat de fascinanta e de fapt matematica, desi pana acum nu i-a placut prea mult. Te bucuri cand ii vezi sclipirea din ochi si ii auzi entuziasmul si increderea din voce. Viitorul suna mai bine, potentialul copilului tau e fructificat, nu sufocat de un sistem de invatamant care nu pare sa prinda din urma progresul societatii noastre, oricat ar incerca. Nu e nevoie sa il interoghezi pe copilul tau in legatura cu notele sale, pentru ca asistentul tau personal ti-a pregatit un rezumat cu evolutia copilului tau la materiile importante.
Intri in bucatarie, unde toate ingredientele sunt deja taiate si preparate (asistentul personal face minuni), mai fiind nevoie doar de o ultima si aproape artistica interventie din partea ta, pentru a le transforma usor intr-un fel delicios de mancare. In fond, nimeni (nici macar un super-asistent!) nu gateste ca mama!
Am spus la ca inceput exercitiile de imaginatie te pot ajuta sa gasesti, printre randurile lor fanteziste, solutii creative. Ai gasit vreuna pana acum? Daca nu... te ajutam noi, intr-una din situatii. Exista un asistent personal care te poate „acoperi” cand vine vorba de ajutorul la teme si invatare pentru copilul tau. Se numeste Examenul Tau, este o platforma online de invatare si combina avantajele tehnologiei cu metode eficiente de predare. Examenul Tau cuprinde o sectiune de rapoarte de activitate in care poti urmari: cat a stat in platforma, ce lectii a invatat, ce note a luat la testele si simularile din platforma, la ce lectii mai are de nevoie de ajutor etc. Pe scurt, Examenul Tau inseamna: 224 de lectii online la romana si mate, 345 de teste si simulari, notite printabile, exercitii rezolvate pas cu pas, raport de activitate personalizat.
Ca orice asistent dornic sa ajute, Examenul Tau este disponibil pentru o perioada de proba: accesul este complet gratuit timp de 24h, timp in care poti testa toate facilitatile pe care ti le ofera. ACCESEAZA GRATUIT, iar apoi gandeste-te: ce vei face cu timpul liber pe care-l vei avea?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
10 recomandari pentru a fi mai eficient
De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai de facut mai multe sarcini, sa nu stii cu care sa incepi si apoi sa ai impresia ca nimic nu iti iese asa cum ar trebui?
-
Principiul Pareto sau regula 80/20. Cum il poate ajuta pe adolescentul tau
Principiul Pareto sau regula 80/20 a fost formulat de economistul italian Vilfredo Pareto si sustine ca 80% dintre rezultatele obtinute intr-un domeniu vin din 20% dintre cauze. Cum poti prelua acest principiu pentru a-l aplica in viata de zi cu zi, in organizarea timpului sau in invatare?
-
Tehnica pomodoro. Cum il ajuti pe copil sa fie mai eficient
Copilului tau ii este greu sa inceapa sa invete sau sa lucreze la proiecte pe care le are de facut? Recomanda-i o tehnica simpla care il ajuta sa isi organizeze timpul, dar ii poate creste si motivatia.
Adauga tu primul comentariu: