Traditii de familie pentru Anul Nou
Incheierea unui an inseamna si inceputul unui nou an, iar de la o comunitate la alta, de la o tara la alta si chiar de la o familie la alta, exista o multime de traditii diferite pentru a intampina cu mai multa incredere si voiosie Noul An. Daca pregatirile in ceea ce priveste mancarea si bautura sunt deja gata, te poti gandi la feluri in care sa marchezi incheierea anului acesta si inceputul celui nou.
Citeste si:
Promisiunile parintilor pentru Anul Nou
Cum iti indeplinesti rezolutiile de Anul Nou
Iata cateva traditii de Anul Nou pe care le poti adopta in familia ta.
Intrebarile de reflectie. Au trecut 365 de zile cu zambete, surprize, lucruri frumoase si intamplari pe masura. Foloseste cartonase pe care sa notezi cuvinte cheie care atunci cand vor fi trase la sorti, sa determine jucatorul sa reflecteze la ceea ce i s-a intamplat pe parcursul anului. Poti folosi acest joc ce poate deveni traditie, notand pe cartonase cuvinte precum: cel mai bun gust, cel mai intens moment, cea mai mare surpriza, cel mai vesel cantec, cea mai frumoasa poza, cel mai lung apus, cea mai frumoasa zi, cel mai galagios raset etc. Apoi, pe rand, fiecare poate trage un cartonas si poate reflecta la cele scrise povestind si celorlalti amintirile sale.
Palariile de Anul Nou. In fiecare an realizati palarii handmade din carton sau din diferite materiale, pe care sa le purtati in timpul petrecerii de Anul Nou si pentru fotografiile de familie.
Capsula timpului. Intr-una din ultimele seri ale anului ce se incheie, adunati-va intreaga familie si asezati fiecare dintre voi cate un obiect reprezentativ al anului, intr-un borcan, numit "capsula timpului". Il puteti deschide peste mai multi ani, pentru a va lasa surprinsi de amintiri uitate.
Pizza speciala. Fiecarui copil ii place la nebunie pizza de aceea iti propunem ca si traditie, sa faceti an de an, pe final, cate o pizza speciala. Alegeti impreuna ingredientele ce vor compune pizza voastra. Atata timp cat ingredientele vor fi proaspete si combinate inteligent, nu veti avea nicio problema, iar pizza speciala poate deveni o traditie pentru voi.
Interviul de final de an. Realizati o lista de 10 intrebari fiecare dintre voi, pe care sa vi le adresati unii altora. Astfel puteti descoperi ce credeti ca a mers bine in anul ce se incheie, ce v-ati fi dorit sa se intample, dar n-a fost sa fie ori care sunt dorintele voastre pentru noul an. Pentru a fi si mai interesant acest interviu, puteti sa si filmati aceste momente. Acestea vor ramane amintiri aparte, cand copiii vor creste.
Exercitiul gratitudinii. E usor sa uitam cat de mult ne-au ajutat cei din jur la un moment dat, iar pentru a evita acest lucru, putem face din recunostinta o traditie de familie. Faceti o lista cu persoanele fata de care sunteti recunoscatori pentru diferite motive in cursul acestui an.
Scrisoarea catre "Eu din viitor". Puteti face un exercitiu de imaginatie: ce se va intampla in anul care vine, care vor fi gandurile voastre la sfarsitul anului care vine. Puteti pune toate aceste idei intr-o scrisoare adresata Eu-ului vostru din viitor.
Cabina foto. Pentru ca tuturor le plac pozele, creati impreuna un cadru in care sa va faceti o sesiune foto cat mai frumoasa.
Lista "Ce an am avut". Aceasta lista poate fi a anului ce se incheie, la comun pentru toti membrii familiei. Notati pe lista, fiecare dintre voi, lucrurile care vi s-au parut a fi cele mai interesante si mai surprinzatoare din an. Astfel vi le veti putea reaminti si peste ani cu aceeasi incantare cu care le-ati notat.
Tabloul anual al familiei. Copiilor le place sa deseneze asa ca profita de moment pentru ca an de an, copilul tau sa deseneze un tablou al familiei voastre. Pastrati desenele fiindca vor fi amintiri de nepretuit, in timp. Tabloul mai poate fi facut si asemenea unui colaj in care sa asezati cele mai frumoase fotografii sau simboluri ale anului care se termina.
Incepeti anul cu iubire si aprecierea celor din jur care v-au adus un plus in viata si lasati in spate trecutul. Noaptea Anului Nou poate fi exceptia de la regula ca cei mici trebuie sa doarma la ora fixa. Bucurati-va impreuna unii de ceilalti, faceti fotografii si ganditi rezolutii sanatoase pentru Anul Nou.
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum puteti petrece in familie Ziua Culturii Nationale
Pe 15 Ianuarie, ziua de nastere a poetului national Mihai Eminescu, sarbatorim si Ziua Culturii Nationale. Cum poti marca aceasta zi in familie? Iata cateva idei.
-
Voi ce faceti de Ziua Copilului? 1 iunie cu filme de 10 la Cinema City
Ocazie unica de a vedea înaintea tuturor Spider-Man: Across the Spider-Verse, plus multe alte animații, la preț special pentru toată lumea
-
Traditii de Anul Nou in familie
Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.
Adauga tu primul comentariu: