characters characters

La joaca in parc- situatii dificile

Propus de: SuntParinte.ro   |   23 noiembrie 2011    |   3124 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

La joaca in parc- situatii dificileUnde sunt mai multi prescolari, pana si o simpla iesire la joaca devine un pic mai complicata decat ai fi crezut ca e posibil. Daca ai experienta in iesitul in parc la joaca impreuna cu copilul tau, te-ai convins pana acum ca daca pui laolalta mai multi copii mici trebuie sa fii pregatit pentru neprevazut!

Pentru a nu te lua prin surprindere eventualele situatii dificile care apar la locul de joaca intre copii, este bine sa fii pregatit pentru cele mai frecvente dintre ele.

 Iata o parte din situatiile dificile care pot aparea si ce masuri poti lua pentru a trece mai departe:
1. Copilul tau s-ar putea lovi.
Fie pentru ca se inghesuie prea multi copii pentru a se juca in acelasi loc, fie pur si simplu pentru ca un alt copil l-a imbrancit sau s-a impiedicat in timp ce alerga, sunt sanse mari ca baiatul sau fetita ta sa se loveasca in timp ce se joaca.
Recomandare: Daca cel mic se ridica imediat si continua joaca, nu este nevoie sa reactionezi exagerat. In caz contrar, asigura-te ca nu a patit nimic grav, lamureste situatia, ajuta-i pe cei doi sa isi ceara scuze unul altuia si propune-i copilului sa se mute in alta parte a locului de joaca.

2. Copilul tau poate sa loveasca intentionat sau din greseala un alt copil.
Recomandare: Daca l-a lovit din greseala, cere-ti scuze impreuna cu copilul tau si asigura-te ca celalalt copil este bine. Daca l-a lovit intentionat, este bine sa afli care sunt motivele pentru care a actionat astfel. Explica-i de ce nu este bine sa procedeze astfel si, in functie de gravitatea situatiei, poti stabili o sanctiune.

3. Daca copiii se imprietenesc in parc, ar trebui ca si parintii sa devina prieteni?

Nu este obligatoriu. Copiii se imprietenesc foarte repede cu ceilalti, cu atat mai mult cu cat reusesc sa intre unul in jocul celuilalt.
Recomandare: Daca este pentru prima data cand exista o interactiune intre un copil din parc si al tau, poti sa zambesti parintelui discret si sa te faci ca nu observi nimic altceva. Desigur ca daca va intalniti zi de zi, poti intra in vorba cu parintii celuilalt copil si sa incepeti sa va cunoasteti mai bine.

4. A aduce mancare pentru copil in parc inseamna a aduce mancare pentru toti copiii de la locul de joaca.  
Recomandare: Poti alege sa duci niste covrigei sau ceva de rontait care poate fi cu usurinta impartit, fie poti sa pleci atunci cand celui mic i se face foame. Pe drum poti sa ii oferi ceva de mancat.

5. Concentreaza-ti atentia asupra copilului.
Recomandare: Evita discutiile la telefon sau mesajele lungi scrise in timp ce copilul tau se joaca.

6. Nu lua in parc jucariile de acasa.

La fel cum se intampla cu mancarea, copilul tau poate sa devina agitat fiindca trebuie sa-si imparta jucaria cu un alt copil sau pentru ca jucaria altuia e mai frumoasa/mai interesanta decat cea proprie.
Recomandare: Ideal este ca la joaca, in parc, sa va rezumati la activitatile suficient de multe pe care le permite spatiul de joaca. Nu este necesar sa aduci de acasa geanta cu jucarii pe care copilul tau o are. Scopul iesirii la joaca in parc este, pe langa petrecerea timpului intr-un mod placut, in aer liber, si interactiunea copilului cu alti copii. Aceasta ar putea fi perturabata de prezenta jucariilor in plus, care i-ar tenta si pe alti copii.
 

Tu ce situatii dificile intalnesti cand mergi in parc cu cel mic?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • 4 faze ale prieteniilor intre copii
    4 faze ale prieteniilor intre copii
    04 aprilie 2024   

    Copiii leaga cele mai multe prieteni incepand cu perioada prescolara. Unele vor dura ani de zile, in timp ce altele se vor destrama la primul conflict. Se spune ca fiecare copil are deja un patern dupa care isi alege prietenii, model pe care il va folosi tot restul vietii sale.

  • Conflictele dintre copii
    Conflictele cu alti copii. Cum poti sa il ajuti pe copil sa le gestioneze
    29 septembrie 2022   

    O mare parte a experientei scolare a copiilor nostri nu este legata de invatare, lectii si teme, ci de relatiile de prietenie pe care le formeaza la scoala si gradinita.

  • Ziua Internationala a Prieteniei
    Cum petrecem Ziua Internationala a Prieteniei
    04 august 2022   

    „Prietenia este unul dintre cele mai grele lucruri de explicat. Nu se invata la scoala. Dar daca nu ai invatat ce inseamna prietenia, nu ai invatat nimic.” (Muhammad Ali)

Mai multe