characters characters

Testeaza coordonarea motrica a copilului

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 septembrie 2011    |   11405 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Testeaza coordonare motrica a copiluluiMulti copii au o energie debordanta, pe care o consuma realizand diverse activitati fizice (alergand, catarandu-se sau jucandu-se cu mingea), altii in schimb sunt mai linistiti si prefera o joaca mai putin activa. Copiii din prima categorie au mai multe sanse sa aiba capacitati de echilibru si coordonare motrica mai bine dezvoltate.
 
 
 *Fotografia apartine utilizatorului Crisstina1
 
Coordonarea motrica reprezinta capacitatea de a realiza o serie complexa de miscari care necesita ritm, incordarea muschilor, postura si echilibru.

Daca vrei sa verifici capacitatile motrice ale copilului tau, poti sa ii propui cateva exercitii simple care testeaza echilibrul si coordonarea.

Urmareste filmuletul de mai jos, realizat impreuna cu Sensei Nicolae Mitu, antrenor Aikido la Clubul Aikibudo.




Alte probleme referitoare la motricitate sunt intampinate de copii in legatura cu miscarile fine (scrisul, lucrul manual), datorate lipsei de exercitiu. De aceea, este bine sa realizezi impreuna cu copilul diverse activitati practice care presupun manipularea instrumentelor de colorat si desenat, a plastilinei, a obiectelor de mici dimensiuni- toate acestea in prezenta ta, pentru a evita posibile incidente neplacute.

De asemenea, pentru a te asigura ca il ajuti pe copil sa isi dezvolte motricitatea, ii poti propune cat mai multe jocuri de miscare, care sa implice sarituri mici, salturi, deplasarea intr-o anumita directie sau conform cu anumite trasee, ocolirea unor obstacole, alternarea unor miscari de deplasare (mers, sarit, alergat), prinderea si aruncarea mingii etc.

Te invitam sa pui in practica exercitiile recomandate in filmulet si asteptam sa ne spui ce rezultate ai obtinut.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Tatii indisponibili emotional
    Tatii indisponibili emotional
    01 aprilie 2024   

    Din pacate, din motive obiective sau nu, uneori tatii sunt indisponibili atat fizic, cat si emotional. Tatii indisponibili emotional sunt cei care evita conversatiile profunde cu copiii si nu creeaza un spatiu in care cei mici sa se simta in siguranta pentru a discuta despre ce simt.

  • Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    12 decembrie 2023   

    In calitate de parinte joci un rol foarte important in conturarea sanatatii emotionale a copilului tau, de aceea e important sa acorzi o mai mare atentie, mesajelor pe care le transmiti la nivel constient, dar mai ales inconstient.

  • Interviu Andreea Feraru, psiholog
    Interviu Andreea Feraru, psiholog, despre terapia de familie: „Cand o floare nu infloreste, repari mediul in care creste, nu floarea."
    28 noiembrie 2023   

    Andreea Feraru este mama a doi baieti, psiholog clinician cu formare in consiliere experientiala, psihoterapie sistemica si psihoterapie corporala, in curand facilitator in Constelatii Familiale. Misiunea ei, asa cum o rezuma ea insasi, este sa insoteasca oamenii in „Calatoria catre centrul Fiintei" cu multa blandete si respect.

Mai multe