characters characters

Lectii interactive clasa I

25 februarie 2014    |   10102 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 7 ani.

In clasa intai, atat tu, cat si copilul tau va adaptati la schimbarile pe care le aduce mediul scolar: teme, calificative, invatarea scrisului si cititului si multe alte situatii noi. Iti propunem o serie de materiale video care sa il ajute pe copil sa inteleaga mai bine ce invata la scoala.
Descopera cum il poti pregati pe copil pentru clasa intai, cum il sprijini in perioada preabecedara, cum ii explici copilului anumite notiuni, dar si cat este bine sa te implici in temele copilului.
De asemenea, afla ce este bine sa stie copilul la finalul clasei intai la matematica si la limba romana, pentru a te asigura ca va incepe clasa a doua cu dreptul. Materialele sunt realizate intr-un limbaj usor de inteles si sunt pregatite de cadre didactice cu experienta.

Activitati extrascolare pentru clasa I
Ce activitati extrascolare sunt potrivite copiilor de clasa intai si cum alegi activitatile extrascolare pentru copilul tau.

Citeste mai mult
Cum dictam o propozitie
Cum dictezi o propozitie unui copil de clasa I? Afla care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac parintii atunci cand dau dictari copiilor si cum poti proceda pentru a-l ajuta pe copil sa invete sa scrie.
Citeste mai mult
Compunerea si descompunerea numerelor naturale
Care sunt cele mai usoare modalitati prin care copilul de clasa intai poate fi antrenat in activitati de compunere si descompunere a numerelor, pentru a invata mai usor adunarea si scaderea.

Citeste mai mult
Aflarea termenului necunoscut intr-o adunare si scadere
Cum il ajuti pe copil sa rezolve probleme de matematica de clasa intai care solicita aflarea termenului necunoscut intr-o adunare si scadere.

Citeste mai mult
Cum ne pregatim pentru clasa I
Care este varsta la care copiii sunt pregatiti pentru scoala, care sunt atitudinile pe care este bine sa le aiba parintii fata de pregatirea copilului pentru scoala si care sunt cunostintele pe care copilul trebuie sa le aiba la inceperea scolii.

Citeste mai mult
Despartirea cuvintelor in silabe

Cum il ajuti pe copil sa invete sa desparta cuvintele in silabe inainte de a invata sa scrie si sa citeasca.

Citeste mai mult
Invatarea cititului

Cum il ajuti pe copil sa invete sa citeasca.Afla din materialul urmator care sunt etapele pe care le parcurg copiii cand invata sa citeasca si sa scrie.

Citeste mai mult
Localizarea sunetelor in silabe

Cum il ajuti pe copil sa localizeze sunete in silabe. Prima etapa este impartirea cuvintelor in silabe, iar apoi a silabelor in sunete.

Citeste mai mult
Limba romana clasa intai Ce trebuie sa stie copilul la finalul clasei I

Care sunt cunostintele pe care trebuie sa le aiba copilul la finalul clasei intai, la limba romana: semnele grafice ale literelor, scrierea si despartirea in silabe a cuvintelor, scrierea corecta a propozitiilor simple (5-6 cuvinte) si crearea de propozitii din cuvinte date.

Citeste mai mult
Ce trebuie sa stie copilul la matematica la finalul clasei I?

Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie copilul la matematica la finalul clasei intai: adunarea si scaderea numerelor de la 0 la 100 fara trecere peste ordin, ordonarea crescatoare si descrescatoare, compararea a doua sau a trei numere...

Citeste mai mult
Trebuie sa stai langa copil cand isi face temele?

Care sunt dezavantajele prezentei parintilor in preajma copiilor atunci cand acestia din urma isi fac temele si care este gradul optim de implicare al parintilor in procesul de invatare al copiilor.

Citeste mai mult
Recomandari pentru perioada preabecedara

Cum ii pot ajuta parintii pe copii sa invete in perioada preabecedara? Ce inseamna o propozitie, delimitarea propozitiei in cuvinte, alcatuirea propozitiilor, despartirea in silabe a cuvintelor.

Citeste mai mult
Timpul alocat temelor in clasa intai

Cat de mult timp ar trebui sa petreaca un copil de clasa intai facandu-si tema pentru acasa? Este bine sau nu ca el sa aiba cat mai multe teme?

Citeste mai mult
Scaderea numerelor naturale de la 0 la 10

Cum poti sa il ajuti pe copil sa faca scaderi mai repede, fara a numara pe degete.

Citeste mai mult
Prima dictare clasa intai

Cum procedam la prima dictare a copilului?

Citeste mai mult
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum poti intelege mai bine temperamentul copilului
    Cum poti intelege mai bine temperamentul copilului
    20 noiembrie 2024   

    O relatie reusita intre parinte-copil se formeaza in timp si cu efort constant, rabdare si deschidere catre tot ce inseamna nou si provocari.

  • 3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
    3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
    18 noiembrie 2024   

    Rezilienta este o super putere a copiilor care ii ajuta sa faca fata oricaror probleme in viata. Inca din primii ani de viata, ei se vad nevoiti sa rezolve probleme, sa isi gestioneze emotiile si sa isi asume riscuri, de aceea, e important sa incerci ca parinte sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte cat de timpuriu rezilienta.

  • De ce este necesara tristetea
    De ce este necesara tristetea
    06 noiembrie 2024   

    Desi traim intr-o lume in care se promoveaza succesul, iar multi copii cauta doar sa obtina beneficii materiale, in realitate, tristetea este cea pe care o simtim cel mai des, iar asta nu este un lucru rau. Atat adultii, cat si copiii au nevoie sa simta din cand in cand tristetea ca si emotie.