characters characters

VIDEO: Verbul. Identificare si analiza

Propus de: SuntParinte.ro   |   04 februarie 2013    |   17945 vizualizări

Varsta: 9 ani.

Verbul. Identificare si analizaIn clasa a treia, cand incep sa invete despre partile de vorbire, copiii pot intampina dificultati in privinta verbului deoarece analiza implica si stabilirea timpului la care este conjugat. De aceea, copiii s-ar putea sa aiba mai multa nevoie de ajutor atunci cand invata despre verb.

Doamna invatatoare Ioana Diaconu, de la Scoala numarul 10 “Maria Rosetti” din Bucuresti arata cum se realizeaza analiza verbelor si ofera cateva recomandari despre cum il poti ajuta pe copil sa inteleaga mai usor aceasta parte de vorbire.
 
 
 

Alte modalitati de predare si invatare a verbului

  • Cere-i copilului sa conjuge verbele la timpul prezent (ex. eu alerg, tu alergi etc), apoi la timpul trecut si la timpul viitor.
  • Propune-i sa creati impreuna propozitii: tu incepi cu subiectul exprimat printr-un substantiv, iar copilul trebuie sa adauge un verb potrivit. De exemplu: Cainele.... (copilul poate continua cu “latra”, de exemplu), Pasarea... etc. Poti complica jocul, cerandu-i copilului sa conjuge verbul la un anumit timp sau variind substantivele la numarul singular cu cele la numarul plural.


Copilul tau invata cu usurinta verbul si celelalte parti de vorbire? Ce metode aplici pentru a-l ajuta atunci cand nu se descurca? Impartaseste-ne din experienta ta!
 
Daca vrei sa afli mai multe despre cum il inveti pe copil despre partile de vorbire, urmareste si materialele despre substantiv, adjectiv si pronume.
 
Pentru a gasi si alte informatii despre subiecte legate de educatia copilului tau, acceseaza sectiunea Cadrele didactice recomanda.
Ai sugestii sau recomandari privind materialele video prezentate in sectiunea Cadrele didactice recomanda? Acceseaza formularul de feedback si spune-ne parerea ta.

 

Comentează:
6 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Ioana    11.12.2012 - 16:43
    Materialul este foarte bun! Nu înțeleg de ce așa comentarii răutăcioase?! Felicitări doamnei învățătoare!
  • Utilizator Anonim
    andra    06.12.2012 - 17:39
    pai ... e jalnic
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    10.02.2011 - 11:39
    Va multumim pentru interes. Ne dorim sa primim un feedback constructiv la materialele care apar pe site pentru ca, in final, sa avem informatii valoroase pentru parinti.

    In cazul in care sunteti cadru didactic - invatator si considerati ca aveti o abordare mai potrivita in aceasta situatie ( sau in orice alta situatie ), asteptam cu mare interes materialul dvs. video la adresa contact@suntparinte.ro.

    Doamna invatatoare va raspunde comentariilor dvs.
    Pana atunci, dorim sa punctam cateva aspecte in legatura cu realizarea acestor filme:
    - nu se preda o lectie de limba romana sau de matematica,
    - aceste filme se adreseaza parintilor care doresc sa afle mai mult despre notiunile predate la scoala si care doresc sa verifice acasa daca respectivele notiuni au fost insusite de copil.
  • Utilizator Anonim
    myra    10.02.2011 - 10:25
    categoriile gramaticale ale verbului;se precizeaza inainte persoana apoi numarul.
    sta- exprima starea nu actiunea!
  • Utilizator Anonim
    myra    10.02.2011 - 10:20
    verbul nu arata numai actiuni ale fiintelor,ci arata si starea, si existenta, si nu numai ale fiintelor .ci si a lucrurilor si a fenomenelor naturii(ex.ploua,ninge,gandeste)
    -nu exprima o actiune,ci o stare.
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    09.02.2011 - 15:01
    Lucrand in maniera articolului elevii vor recunoaste categoriile gramaticale ale verbului,vor evita dezacordurile.Material muncit!Felicitari!

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    12 noiembrie 2014   

    In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.

  • VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au”
    VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au” 3
    12 noiembrie 2014   

    Copilul tau ezita atunci cand trebuie sa scrie “s-au”  ori “i-au”? Ortogramele se numara printre acele lucruri care, odata invatate gresit, se corecteaza cu dificultate mai tarziu. Multi copii au dificultati in a intelege regulile care stau la baza celor mai frecvente ortograme si fac deseori greseli.

  • VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza
    VIDEO: Adjectivul. Identificare si analiza 5
    04 februarie 2014   

    Vrei sa fii un parinte bun si sa ai un copil fericit. Ii spui adesea copilului tau ca trebuie sa fie cuminte. Cuvintele “bun”, “fericit”, “cuminte” sunt adjective. Aceste parti de vorbire sunt extrem de frecvente in comunicarea dintre noi si sunt de asemenea, obiectul lectiilor de limba romana pe care le va invata copilul tau in clasa a treia. Cum te vei asigura ca aceste lectii vor fi mai usoare pentru copilul tau?

Mai multe