Obligat sa se inchine la ora de religie?
Raspunsuri(5)
-
Pacat ca nu este inscris, poate afla alternative la ce ne ofera mass media, dar daca nu este inscris, conform legii, nu ar trebui sa fie in clasa, parintii isi asuma responsabilitatea orei libere.. deci nu poate fi obligat sa faca semnul Sfintei Cruci (dar daca este botezat??? oare ar putea sa-l faca?)
-
Sigur că este dificil să organizezi lucrurile astfel încât ora de religie să fie cu adevărat opţională, mai ales când nu există probabil nici măcar motivaţia pentru acest lucru. Copiii care nu sunt înscrişi la orele de religie şi nu pot pleca acasă pot merge, de exemplu, la bibliotecă în acea oră. Presupun că există un bibliotecar acolo care poate să îi supravegheze. Mai presupun şi că este datoria directorului de şcoală să găsească soluţii de acest fel având în vedere că legea nu oferă soluţii concrete pentru această situaţie. Mi se pare aberant ca un profesor de religie să nu ştie care copii sunt înscrişi şi care nu..dacă tot stau cu toţii în aceeaşi clasă, ar putea măcar să întrebe :)
-
Doamna Clara Popescu, dar unde trebuia sa fie copilul in timpul orelelor? Daca ora de religie nu e nici prima ora si nici ultima, e dificil sa scoti copii, care nu sunt inscrisi, din clase, mai ales daca scoala nu dispune de mai multe sali. Elevii, in timpul orelor, sunt in responsabilitatea cadrelor, a scolii implicit. Cine isi asuma raspunderea de copii care nu participa la orele optionale? Daca e un singur copil, ce sa faca invatatoarea cu el? Sa il ia cu ea in cancelarie? Daca sistemul nostru de invatamant era altul, atunci, copii care nu se inscriau la religie, trebuiau sa opteze pentru o alta materie (Optional inseamna sa alegi dintre doua sau mai multe), si, desigur, aveau alta sala si alt cadru care sa raspunda.
-
Copilul nu poate fi obligat sa se inchine nici daca a fost inscris. Este ora de religei, unde copilului i se explica cateva aspecte din viata spirituala (ce e o rugaciune, ce e inchinarea, etc), iar copilul rezoneaza in masura insusirii a ceea ce a inteles sau l-a miscat.
Exista si probabilitatea ca profesorul sa nu stie ca nu e inscris copilul dumneavoastra la ora de religie.
-
Dacă un copil nu este înscris la ora de religie, nu trebuie să participe la ora de religie în niciun fel. Aşadar, mi se pare revoltător să fie obligat să facă orice, cu atât mai mult să se închine... Dacă s-a întâmplat acest lucru copilului tău, te sfătuiesc să vorbeşti cu profesorul de religie şi cu directorul şcolii, pentru ca situaţia să nu se mai repete..Într-o lume normală, un copil care nu este înscris la ora de religie nici nu ar trebui să se afle în clasă în acel interval de timp.
Citeste articole din aceasta tema
-
Hiper independenta - ce inseamna si cum apare inca din copilarie
Hiper independenta inseamna determinarea deseori exagerata a unei persoane de a fi independent intru totul, chiar si atunci cand ar fi cazul sa accepte ajutorul sau sprijinul celor din jur.
-
Cand parintii corecteaza excesiv greselile copiilor
Nu e deloc usor sa iti privesti copilul facand greseli. Ne dorim ce e mai bun pentru ei si am vrea cumva sa ii ferim de orice este gresit sau chiar "imperfect".
-
De ce copiii care primesc totul risca sa esueze la maturitate
Atunci cand oferim totul copiilor, oferim cu siguranta o multime de avantaje, insa nu garantam succesul pe termen lung, chiar daca aceasta este intentia.