characters characters
stefan liviu 11 sep 2009

Ce citeste copilul meu?

Propus de: stefan liviu   |  

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

copilul meu citeste carti cu vampiri...le citim impreuna... sunt simpatice, prietenoase, nu cuprind scene violente, pasaje "dubioase"...ce este mai rau..asta sau filme/jocuri cu batai, monstrii care omoara, vorbe urate si altele...are dreptul educatorul sa-i spuna copilului :cartea asta sa o citeasca mama ta?

Raspunsuri(7)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
  • CRISTINA NEAGU

    CRISTINA NEAGU 05 oct 2009 20:36

    Am trecut la PACALA. Vad ca este destul de incantat de carte , sper sa o tina tot asa.

  • Cristina Vatamanu

    Cristina Vatamanu 03 oct 2009 09:43

    cred ca un copil ar trebui supravegheat si urmarit pentru a vedea ce-i place sa citeasca. daca spuneti ca o faceti impreuna cred ca e un lucru minunat. foarte putini copii mai citesc in timpurile de azi.

  • clarissa33_sp

    clarissa33_sp 23 sep 2009 09:58

    Cand erau mai mici, copiilor mei au citit cu placere Legendele Olimpului, Cuore-inima de copil, povesti de fratii Grimm, Aventurile lui Tom Sawyer. I-am indrumat mai intai spre aceste carti "clasice". Acum, cand au mai crescut, isi aleg singuri cartile si sunt multumita de alegerile lor

  • Gabriela Vochescu

    Gabriela Vochescu 21 sep 2009 10:47

    Exista deja un articol pe site cu carti adecvate copiiilor...Baietelului meu ii place foarte mult sa-i citesc...La pranz nu mai doarme si am inlocuit "somnul de frumusete" cu "ora de lectura" Recomand o carte usor de lecturat cu un mesaj frumos si ilustratii reusite,pentru copii mai mici (4-5 ani): GHICI CAT DE MULT TE IUBESC-de Sam Mc.Bratney. Lectura placuta!

  • CRISTINA NEAGU

    CRISTINA NEAGU 17 sep 2009 15:13

    Noi avem probleme ci cititul insa cum spunea si cineva mai sus daca Doamna le spune sa citeasca citeste fara alte comentarii.In vacanta a citit COLT ALB, iar acum citeste nuvele de Barbu Stefanescu

  • Alecsandra Virghileanu

    Alecsandra Virghileanu 15 sep 2009 12:42

    Sunt incantata sa aud ca mai exista parinti care petrec timpul liber cu proprii lor copii, angrenandu-i intr-o activitate asa de relaxanta cum e lectura. E adevarat ca nu toate cartile sunt adecvate varstei lor, dar intotdeauna trebuie sa existe un inceput, cand nu conteaza ce lecturezi, important e sa-ti produca placere, sa te amuze. Apoi tu ca parinte, poti veni cu propunerea de a citi altceva decat in mod obisnuit (incitandu-l cumva, folosind chiar si psihologia inversa "pariu ca nu stii despre ce e vb in ...si nici n-ai cum sa intelegi"..ceva de genul). Gustul pentru lectura se formeaza in timp, cu multa rabdare si sub indrumarea atenta a noastra, a parintilor. Ce te faci cand cartea recomandata de "DOAMNA" nu ajunge cu nici un chip la sufletul copilului? Il fortezi sa o citeasca cu orice pret? Sau ii propui ceva similar, prezentat sub o alta forma? Pentru ca scopul meu e de a-l face sa citeasca CU PLACERE.

  • diana mariana

    diana mariana 13 sep 2009 17:54

    Buna. Ma bucura enorm atitudinea ta de a sta si a citi impreuna cu copilul tau carti. Din pacate sunt din ce in ce mai putini parinti care din diverse motive nu-si mai permit sa petreaca aceste clipe alaturi de cel mic. Atunci cand alegi o carte este bine sa citesti cate ceva despre ea pentru a vedea daca se pliaza pe gusturile si particularitatile copilului tau. De asemenea, ideea cu educatorul...daca e potrivit sa ti spuna ca sa-i citesti copilului...Eu zic ca te ar ajuta foarte mult. In momentul in care intri intr o librarie si observi multitudinea de carti pentru copii ramai blocat, te enervezi pentru ca nu vrei sa te apuci sa le rasfoiesti pe fiecare in parte si fie renunti fie alegi la intamplare o carte. Nu te mira daca copilului tau nu ii va placea. Cred ca e bine sa ascultam educatorul, in sensul de a-i cere parerea. El fiind in domeniu cunoaste mai bine particularitatile copiilor si poate recomanda ceva care sa fie atat pe gustul lor, dar sa aiba si o nota educativa considerabila. Astept comentarii la cele spuse de mine. Are cineva vreo alta parere?

Citeste articole din aceasta tema

  • Cum ii incurajam pe copii sa citeasca in vacanta de vara
    Cum ii incurajam pe copii sa citeasca in vacanta de vara
    09 august 2024   

    Vacanta de vara nu este doar timpul marilor descoperiri, ci al marilor uitari pentru ca odata inceput anul scolar, multi copii isi dau seama cu groaza ca nu isi mai amintesc prea multe din ce au invatat anul anterior.

  • Obiceiuri care incurajeaza lectura
    Obiceiuri care incurajeaza lectura in familie
    14 februarie 2023   

    Cum poti incuraja lectura in familie, mai ales in randul copiilor? Iata cateva obiceiuri care te pot ajuta sa aduci lectura in programul de zi cu zi al familiei tale.

  • Rolul povestilor in dezvoltarea abilitatilor cognitive
    Copiii care asculta povesti pot avea un nou an scolar mai bun 1
    15 septembrie 2022   

    Povestile, citite sau ascultate de catre copii, aduc numeroase beneficii cognitive, dar si emotionale. Pe termen lung, acestea pot influenta pozitiv felul in care copiii se vor descurca la scoala. Daca vrei sa il ajuti pe copil sa aiba un an scolar mai bun, povestile pot fi un foarte bun punct de pornire. Iata cum si de ce.

Mai multe