characters characters

De ce copiii mici uita usor

Propus de: ClickPentruFemei.ro   |   24 septembrie 2014    |   516 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.


*Foto credit:www.BrookeAshleyPhoto.com/


Daca faci un efort si iti cauti cele mai vechi amintiri, vei constata ca toate dateaza jurul varstei de 3 ani. Asta nu inseamna ca nu ai memorie buna. Cum se explica asa-numita amnezie infantila?


De ce uita copiii mici


Bebelusii au capacitatea de a stoca amintiri, la fel ca un adult. Abia se tin pe picioare, dar au deja mica lor arhiva de culori, mirosuri, figuri. Mecanismele memoriei intra in functiune inca din viața intrauterina: e momentul cand micutul se familiarizeaza cu vocea ta, cand poate acordurile unei melodii.


Si dupa nastere, sugarul continua sa stranga informatii. Parte din amintirile bebelusului se sterg rapid; altele, in schimb, raman inregistrate pe perioade mai lungi. Dar, in timp ce invatamintele cu valoare cognitiva se fixeaza solid si permit progresele psihomotorii ale copilului in primii trei ani de viata, alte amintiri din frageda pruncie se pierd. Cauzele nu au fost descoperite inca.


Mai multe informații utile gasesti pe clickpentrufemei.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Tatii indisponibili emotional
    Tatii indisponibili emotional
    01 aprilie 2024   

    Din pacate, din motive obiective sau nu, uneori tatii sunt indisponibili atat fizic, cat si emotional. Tatii indisponibili emotional sunt cei care evita conversatiile profunde cu copiii si nu creeaza un spatiu in care cei mici sa se simta in siguranta pentru a discuta despre ce simt.

  • Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    12 decembrie 2023   

    In calitate de parinte joci un rol foarte important in conturarea sanatatii emotionale a copilului tau, de aceea e important sa acorzi o mai mare atentie, mesajelor pe care le transmiti la nivel constient, dar mai ales inconstient.

  • Interviu Andreea Feraru, psiholog
    Interviu Andreea Feraru, psiholog, despre terapia de familie: „Cand o floare nu infloreste, repari mediul in care creste, nu floarea."
    28 noiembrie 2023   

    Andreea Feraru este mama a doi baieti, psiholog clinician cu formare in consiliere experientiala, psihoterapie sistemica si psihoterapie corporala, in curand facilitator in Constelatii Familiale. Misiunea ei, asa cum o rezuma ea insasi, este sa insoteasca oamenii in „Calatoria catre centrul Fiintei" cu multa blandete si respect.

Mai multe