Cursuri de dans pentru copii. Voucher gratuit pentru castigatori
Cand sa il inscriu pe copilul meu la cursuri de dans? Il ajuta pe copil cu ceva cursurile de dans daca nu face performanta in domeniu? Din multimea de cursuri extrascolare din care au de ales copiii si parintii, dansul este printre cele mai frecvent alese. Si pe buna dreptate, pentru ca dansul influenteaza favorabil dezvoltarea copiilor. Aflam mai multe informatii despre acest subiect de la doamna Maria Radu, din partea scolii Stop & Dance Studio.
1. De la ce varsta este recomandabil sa inceapa copiii cursurile de dans?
Copii pot incepe cursurile de dans de la varsta de 4 (minim) referindu-ne aici la copii mai dezvoltati fizic si psihic, iar in general, varsta de 5-6 este cea mai indicata.
2. Care sunt principalele dificultati pe care le intampina copiii care se inscriu la cursurile de dans? (anumite stiluri de dans mai dificile, probleme de disciplina, de perseverenta etc.)
O mica dificultate o intampina copii pana in 6 ani, in momentul in care sunti pusi sa lucreze cat mai controlat. La aceasta varsta le place foarte mult sa se joace si sa danseze cum vor ei, cat mai liber. In momentul in care dorim sa lucram un dans anume (de exemplu: cha cha) si sa consolidam o mica coregrafie, este destul de greu sa ii tii de sub control. Dar aceasta problema dispare in momentul in care copilul incepe sa se obisnuiasca cu stilul de invatare.
3. Care sunt asteptarile parintilor ai caror copii urmeaza cursuri de dans?
Consideram ca aici asteptarile parintilor sunt impartite .
• unii parinti isi aduc copii la dans pentru miscare in general
• altii doresc ca cei mici sa se mentina in forma si sa isi modeleze corpul pentru a capata o postura demna de invidiat
• altii isi doresc pur si simplu ca cel mic sa socializeze si cu alti copii din afara mediului din care el face parte
• si mai sunt si o parte din parinti carora le place foarte mult dansul si isi doresc ca propriul copil sa mearga spre performanta
4. Cum ajuta cursurile de dans dezvoltarea fizica psihica a copiilor?
Dansul, ca definitie pe intelesul tuturor, este miscare ritmica prin care se exprima starile de emotie si sentiment.
Practicarea dansului se ajuta la:
• dezvoltarea fizica armonioasa
• exprimarea sugestiva prin intermediul miscarilor corporale (expresivitate fizica corporala)
• eleganta si plasticitate in miscari
• educarea simtului muzical
• dezvoltarea capacitatilor motrice
• dezvoltarea simtului artistic, a imaginatiei creatoare si a expresivitatii miscarilor
• dezvoltarea mobilitatii articulatiilor
• coordonarea miscarilor.
5. Cum isi da seama un parinte ca fiul sau fiica lui are talent la dans?
Sunt multi parinti care vin la noi la cursuri si inainte de incepe, ne povestesc despre copii lor ca: sunt foarte talentati, danseaza toata ziua prin casa, se uita mai tot timpul la videoclipuri si danseaza precum artistii urmariti in acele videoclipuri. De aici, parintii au o idee formata despre talentul copiilor, dar cel mai indicat ar fi sa ceara parerea unui specialist care stie din ce puncte de vedere trebuie sa observe copilul.
6. Care sunt lucrurile pe care trebuie sa stie parintii care se gandesc sa isi trimita copiii la dans: informatii despre costuri, echipamente, program, durata medie a cursurilor, oportunitati de dezvoltare ale copiilor (concursuri de dans, spectacole la care pot participa etc.)
Costurile ce implica acest sport variaza in functie de nivelul la care copii doresc sa practice dansul.
In primul rand, este vorba de cotizatia lunara a cursantului care variaza de la club la club.
Ca echipament pentru orele de dans :
• Baietii: tricou, pantaloni de training, incaltaminte cu talpa cat mai flexibila (ex: cipicei)
• Fetele: body, fustita, colanti, incaltaminte cu talpa cat mai flexibila (ex: cipicei)
Pentru a merge la o competitie copii au nevoie de urmatoarele costume:
• O pereche de pantaloni(care costa aproximativ 150 lei);
• Baietii au nevoie de un boddy sau o camasa si o pereche de pantofi pentru fiecare sectiune in parte (aproximativ 200 lei);
• Fetele, din primele doua clase pana la varsta de 13 ani, au nevoie de o rochita simpla, al carei pret poate fi de 120 lei;
Program :
• pentru incepatori - de 2 ori pe saptamana / cate 1 h
• pentru avansati - de 2 ori pe saptamana / cate 1 h 30 min
• performanta -minim 6 h ore pe saptamana
Oportunitati:
• spectacole organizate la nivelul scolii de dans
• participarea la spectacole tematice
• participarea la concursuri
• participarea la emisiuni TV
Scoala de dans Stop&Dance organizeaza in Bucuresti cursuri de dans pentru copii, adulti si miri. |
Concurs! Castiga unul din cele 10 vouchere pe care Stop&Dance le ofera, raspunzand in sectiunea Comentarii (mai jos) la o intrebare simpla: “Daca e foarte frig sau foarte cald afara, il trimiti pe copil la cursul de sport la care e inscris sau il lasi sa stea acasa?”De ce?”. Concursul se desfasoara in perioada 25 ianuarie – 4 februarie. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 5 februarie. Voucher-ul poate fi activat la maxim 10 zile de la terminarea concursului, include 4 sedinte de dans si e valabil o luna. Cursurile se desfasoara in Bucuresti (in zona calea Mosilor, martea si vinerea de la 17.00-18.00/18.00-19.00) si sunt adresate copiilor cu varsta intre 4-16 ani. |
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Hai sa dansam! Beneficiile dansului 7
Inca de la cele mai mici varste, ai observat cu siguranta tendinta copilului de a se misca in ritmuri muzicale daca ai grija sa lasi o melodie placuta sa cante. Copiii se misca natural, uneori cu scopul de a-si dobandi mobilitatea, alteori cu scopul de a exprima emotiile si gandurile ori pur si simplu pentru a se simti bine. Prin dans, barierele culturale si etnice se pot depasi, oameni din diverse colturi ale lumii putand sa comunice prin intermediul miscarilor. Iti prezentam o serie de benefic
-
Cum poti intelege mai bine temperamentul copilului
O relatie reusita intre parinte-copil se formeaza in timp si cu efort constant, rabdare si deschidere catre tot ce inseamna nou si provocari.
-
Cum ii invatam pe cei mici sa pretuiasca natura?
Discutiile despre cat de esential este sa protejam natura, sa ne asumam un comportament responsabil si sa adoptam obiceiuri ecologice inca din copilarie nu sunt deloc noi.
Comentează:11 comentarii
.nr meu este 0733 200 541 sau adresa nykol1980@yahoo.com, va multumesc.
In special iarna, sportul este binevenit pentru ca are un efect benefic asupra sistemului imunitar si de aceea facem miscare cat putem de mult :).