Chef Mirela Ivascu pentru SuntParinte.ro: Mic dejun cu sendvis cald
Retete istete si rapide
Ne-am propus pentru parintii de minuni mai mari de 1 ani, sa venim cu retete istete si fasnete, usor de preparat in timpul minuscul existent.
Chef Mirela Ivascu, a creat in exclusivitate pentru SuntParinte.ro retete de mic dejun pentru parinti ocupati, dar implicati si copii cu pofta de nou mereu.
Poti vedea aici o alta reteta de mic dejun propusa de Mirela.
Mirela Ivascu este absolventa unei prestigioase scoli culinare din Franța (Gastronomicom) si are un stil culinar urban infuzat cu influente mediteraneene si accente contemporane. Este mama si stie ce inseamna sa gatesti sanatos, repede si cu… inspiratie, la nevoie.
Pe Mirela o gasesti aici si aici.
Chef Mirela Ivascu: ”Cu un pic de dragoste si ceva ingrediente bine alese, cu o reteta creativa si cu un strop de indemanare, cred ca se pot realiza preparate care sa le faca celor mici burticile fericite.
Atat seara, cat si dimineata, timpul chiar fuge printre degete si trebuie sa gasim solutii Rapid si Eficient. Imi place sa inventez in bucatarie, fara sa folosesc foarte multe ingrediente. Imi plac preparatele simple, dar cu ceva in plus.”
Sendvis cald si rapid
De ce am ales aceasta reteta?
Iubesc foile de tortilla pentru ca sunt versatile, pot fi umplute cu un infinit de ingrediente.
Copilului ii fac destul de des pentru ca pot pune multe legume si creme tartinabile (hummus, crema de linte, pate de dovlecei etc), putina branza care se topeste (mozarella, cascaval), ceva legume (conopida, broccoli, spanac, ciuperci, ardei, praz etc) si preparatul iese diferit de fiecare data.
Nautul conține proteina de foarte buna calitate, pasta de susan este sursa de energie, de complex B, vitamina E și calciu, legumele conțin foarte multe vitamine și minerale.
Ingrediente pentru trei portii:
- 3 foi de tortilla
- 3 buchețele generoase de conopida, tocate marunt
- 3 buchetele de broccoli, tocate marunt
- un ardei kapia, tocat cubulete
- 100 grame de cascaval de capra ras
- trei linguri de ulei de cocos
- hummus
- pudra de turmeric
Reteta hummus:
- 250 grame de naut fiert (eu am luat la borcan, deja fiert)
- 3 linguri generoase de tahina (eu am tahina din susan cu coaja, este maro inchis)
- zeama de la o jumatate de lamaie
- un fir de usturoi verde
- sare
- ulei de masline
- apa
Cum se prepara:
Am pus in blender toate ingredientele, am adaugat ulei de masline (nu am mentionat cantitatea pentru ca eu pun mai mult, voi puneți cat va simtiți confortabil), am adaugat apa cat sa ajunga volumul de lichid pe trei sferturi de compozitie. Am mixat bine si asta a fost.
Legumele le-am tras in tigaie cu putin unt clarifiat, asa doua-trei minute.
Asamblare:
Am pus cate trei lingurite generoase de hummus pe fiecare foaie de tortilla. Le-am intins bine. Am pus pe toata suprafata legume, cașcaval ras si am pudrat cu turmeric. Cu o mișcare ferma si rapida am pliat in doua foile de tortilla.
Am incins o tigaie de inox, am pus o lingurita de ulei de cocos (poti înlocui cu unt clarifiat sau ulei de care vrei) si am rumenit pe ambele parți tortilla.
Pofta buna si burtici fericite!
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Beneficiile alaptarii pentru bebelus si pentru mama
Toate studiile arata ca alaptarea are numeroase beneficii pentru bebelus si pentru mama, dar si, indirect, pentru societate si economie.
-
Obiceiurile alimentare reprezinta esenta sanatatii viitoare
Hranirea adecvata este o misiune zilnica a parintelui, o misiune deloc usoara si pe termen lung. Tablourile in farfurie atrag si fac misiunea parintelui mai usoara.
-
Alaptarea in perioada de diversificare
Multe intrebari apar in mintea mamelor atunci cand intervine diversificarea. Mamicile doar ce s-au imprietenit cu tot ceea ce inseamna alaptare, ca hop, vine si diversificarea. Ce se intampla atunci?
Adauga tu primul comentariu: