Carte pentru suflet si suflet pentru carte
Copilul, parintele si cartea creeaza o triada perfecta a ceea ce inseamna dragoste, cunoastere si desavarsire. Fiecare carte inchide in ea o viata si este in masura sa-i insufle copilului setea de cunoastere ca mijloc de educare, autoperfectionare si relaxare.
Idei privind selectia cartilor si modul de lucru cu acestea:
- cartea este aleasa in functie de varsta biologica si psihologica a copilului. Povestile, povestirile din lumea animalelor si a plantelor sau cele avand eroi de varsta apropiata a copilului creeaza de multe ori un univers cu care acesta se identifica. De asemenea, sunt indicate basmele si povestile, lecturile cu continut stiintific care intra in sfera preocuparilor acestuia, lectura suplimentara indicata de invatator, cele cu actiune dinamica, coerenta, cu numar mic de personaje si cu dialog.
- prezenta imaginilor sugestive este importanta, acestea fiind in primul rand un mijloc de captare a atentiei copilului.
- cartea poate fi asezata in locuri apropiate privirii, putandu-se folosi semne de carte atractive, eventual cu personajele preferate.
Citeste articolul in continuare: Cum incurajezi interesul pentru lectura al copiilor
* Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/thisstupidlamb/8692125207
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum ii incurajam pe copii sa citeasca in vacanta de vara
Vacanta de vara nu este doar timpul marilor descoperiri, ci al marilor uitari pentru ca odata inceput anul scolar, multi copii isi dau seama cu groaza ca nu isi mai amintesc prea multe din ce au invatat anul anterior.
-
Obiceiuri care incurajeaza lectura in familie
Cum poti incuraja lectura in familie, mai ales in randul copiilor? Iata cateva obiceiuri care te pot ajuta sa aduci lectura in programul de zi cu zi al familiei tale.
-
Copiii care asculta povesti pot avea un nou an scolar mai bun 1
Povestile, citite sau ascultate de catre copii, aduc numeroase beneficii cognitive, dar si emotionale. Pe termen lung, acestea pot influenta pozitiv felul in care copiii se vor descurca la scoala. Daca vrei sa il ajuti pe copil sa aiba un an scolar mai bun, povestile pot fi un foarte bun punct de pornire. Iata cum si de ce.
Adauga tu primul comentariu: