Calatoriile lui Gulliver de Jonathan Swift
Una dintre cele mai indragite carti de catre copii si adulti, o reprezinta “Calatoriile lui Gulliver” scrisa de Jonathan Swift.
Cartea a fost publicata pentru prima data in anul 1726, urmand ca de-a lungul timpului sa sufere mici modificari. Considerata una din cele mai cunoscute si iubite carti special adresata copiilor, ea reprezinta opera de inceput a iluminismului european.
Titlul complet este “Calatorii in multe tari indepartate ale lumii” si vorbeste despre intamplarile prin care trece medicul-capitan de corabie, dr. Lemuel Gulliver.
Numele personajului principal nu a fost ales la intamplare fiindca in engleza, “gullible”, inseamna credul. Intamplarile sale sunt descrise in cele 4 parti ale cartii intitulate astfel:
- Partea I: Calatorie in Lilliput
- Partea a II-a: Calatorie in Brobdingnag
- Partea a III-a: Calatorie in Laputa
- Partea a IV-a: Calatorie in tara cailor
Aceste tinuturi sunt imaginare, cu oameni si personaje iesite din comun care se caracterizeaza fie printr-un aspect ciudat, fie prin comportamente aparte.
Calatoriile lui Gulliver desene animate
Calatoriile lui Gulliver – poveste audio
Calatoriile lui Gulliver – carte online
Puteti citi despre peripetiile uriasului, varianta electronica a cartii pe care o gasiti aici
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/116153022@N02/15523884908/
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum ii incurajam pe copii sa citeasca in vacanta de vara
Vacanta de vara nu este doar timpul marilor descoperiri, ci al marilor uitari pentru ca odata inceput anul scolar, multi copii isi dau seama cu groaza ca nu isi mai amintesc prea multe din ce au invatat anul anterior.
-
Obiceiuri care incurajeaza lectura in familie
Cum poti incuraja lectura in familie, mai ales in randul copiilor? Iata cateva obiceiuri care te pot ajuta sa aduci lectura in programul de zi cu zi al familiei tale.
-
Copiii care asculta povesti pot avea un nou an scolar mai bun 1
Povestile, citite sau ascultate de catre copii, aduc numeroase beneficii cognitive, dar si emotionale. Pe termen lung, acestea pot influenta pozitiv felul in care copiii se vor descurca la scoala. Daca vrei sa il ajuti pe copil sa aiba un an scolar mai bun, povestile pot fi un foarte bun punct de pornire. Iata cum si de ce.
Adauga tu primul comentariu: