7 reguli pentru o relatie de cuplu fericita
Toate cuplurile trec prin momente de cumpana, insa modul in care reusesc sa treaca peste acestea determina cat de puternica si longeviva va fi relatia. Diferentele de opinie, divergentele, chiar si conflictele sunt normale pentru ca in orice relatie e vorba de doi oameni cu un istoric de viata diferit, cu experiente timpurii diferite, care ajung la un moment dat sa convietuiasca dupa alte reguli. Iata 7 reguli sau abilitati necesare pentru a te asigura ca ai o relatie de cuplu armonioasa si de durata.
Citeste si:
Trei stiluri de conflict in relatia de cuplu
Ce invata copilul din relatia ta de cuplu
1. Abilitatea de a transforma greselile in succese, coborasurile in urcusuri si lacrimile in zambete. Rezilienta si munca de echipa sunt ingredientele cheie pentru a mentine o relatie de cuplu sanatoasa si dinamica.
2. Activitati, creativitate si imaginatie. Toate acestea sunt oportunitati pentru a comunica mai mult, a rade si pentru a va relaxa. Cuplurile care pun accent pe activitati realizate impreuna isi exprima mai des afectiunea si aprecierea unul pentru celalalt, iar sentimentul de implinire este mai mare pentru fiecare din parteneri.
3. Toleranta pentru diferente si acceptarea schimbarii. Toti oamenii se schimba atunci cand intra intr-o relatie, dar si ulterior, pe tot parcursul ei. Esential este ca fiecare sa accepte aceste schimbari si sa le vada ca pe o provocare, o oportunitate pentru evolutie si schimbare. A-ti dori sa-l schimbi pe partener nu este o solutie pentru ca schimbarea pentru a fi reala trebuie sa vina din interiorul fiecaruia. Respectand autonomia celuilalt si permitand diferentele dintre parteneri sa iasa la suprafata, cuplul isi dezvolta stabilitate si securitate.
4. Rabdarea, flexibilitatea si modestia contureaza atitudini pozitive in cuplu, de recunostinta si apreciere, armonie si implinire pentru ambii parteneri.
5. Constientizeaza, sprijina si admira tot ce are mai bun partenerul. Micile gesturi, vorbe, atentii, replici de apreciere, vor contribui la o conexiune mai puternica intre voi.
6. Angajamentul si dedicarea sunt pietre de temelie pentru o casnicie de succes. Atunci cand exista un scop si o determinare in cuplu, partenerii se simt impliniti si satisfacuti, multumiti de ceea ce au si reusesc sa formeze o echipa, atat in momentele de cumpana, cat si in cele fericite.
7. Respectarea partenerului aduce echilibrul in relatie si influenteaza modul in care celalalt te percepe si interactioneaza cu tine.
Nu in ultimul rand, aminteste-ti sa te tratezi cu bunatate si compasiune pentru ca starea de bine personala este foarte importanta pentru sanatatea relatiei de cuplu. Formeaza-ti o imagine de sine pozitiva, accepta-ti punctele forte si pe cele slabe, trateaza-te cu bunatate si respect si astfel vei primi acelasi tratament si din partea partenerului.
*Sursa foto: Freepik.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Regula 7-7-7 - cum poți avea o relatie de cuplu fericita
Ai nevoie de putin ajutor pentru a imbunatati relatia de cuplu? Specialistii iti recomanda sa inveti regula 7-7-7 si sa o respecti cu strictete.
-
9 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a decide sa divortezi
Decizia de a ramane intr-o relatie de casnicie in care lucrurile nu mai merg ca la inceput sau in care nevoile si asteptarile tale nu mai sunt indeplinite, este extrem de dificila.
-
Trei stiluri de conflict in relatia de cuplu
In toate relatiile, indiferent daca vorbim de relatia de cuplu, cea cu copilul sau cu prietenii, apar momente tensionate care fie se disipeaza rapid, fie escaladeaza.
Adauga tu primul comentariu: