12 promisiuni pentru Anul Nou: cum sa fii un parinte mai bun
Ce promisiuni ai facut pentru anul viitor? Ce planuri are familia ta pentru noul an? Iti propunem cateva promisiuni pe care le poti face pentru anul viitor in ceea ce priveste calitatea ta de parinte si relatia cu copilul tau. Si pentru ca anul are 12 luni, iti sugeram sa stabilesti cate un obiectiv pentru fiecare luna a anului.
IANUARIE: Temele pentru acasa
Temele pentru acasa reprezinta responsabilitatea copilului sau a intregii familii? Propune-ti in anul care vine sa il ajuti pe copil sa depaseasca dificultatile pe care le intampina cand isi face temele si sa isi dezvolte responsabilitatea.
FEBRUARIE: Implicarea ta in relatia cu scoala
O relatie buna cu scoala in care invata copilul tau este un prim pas catre succesul scolar al copilului. In anul urmator, iti propunem sa te implici in activitatea scolii si sa gasesti noi modalitati prin care poti face acest lucru. Noi iti recomandam grupurile de discutie pentru parinti si cadre didactice.
MARTIE: Imbunatateste relatia cu invatatorul sau profesorii copilului tau
Anul viitor poate fi anul in care comunicarea cu profesorii sau invatatorul copilului tau va fi imbunatatita. Afla cum poti comunica eficient cu invatatorul copilului tau si ce spun alti parinti despre relatia lor cu profesorii copiilor lor.
APRILIE: Ajuta-l sa invete si sa depaseasca cele mai dificile situatii intalnite la scoala
Spune adio dupa-amiezelor petrecute rezolvand probleme si exercitii de matematica alaturi de copilul tau. Anul viitor te provocam sa gasesti modalitati inedite prin care sa ii explici copilului notiunile dificile intalnite la scoala. Iata ce iti propunem noi.
MAI: Petrece mai mult timp de calitate impreuna cu copilul tau
Cand ai fost ultima oara la teatru impreuna cu copilul tau? La ce ateliere de creatie l-ai inscris pe copil in anul care tocmai se incheie? Promite-ti ca anul viitor sa participi la mai multe evenimente alaturi de copilul tau.
IUNIE: Dezvolta imaginatia, creativitatea si indemanarea copilului
Rezerva-ti timp in anul care vine pentru a realiza impreuna cu copilul activitati care sa ii dezvolte creativitatea si indemanarea. Am pregatit o multime de asemenea activitati si jocuri pentru tine si copilul tau.
IULIE: Invata sa negociezi regulile de comportament ale copilului
Schimba ceva in felul in care abordezi disciplina in relatia cu copilul tau! Incearca sa il implici pe copil in stabilirea regulilor. Ai fi surprins sa afli ce reguli ar impune un copil.
AUGUST: Descopera avantajele folosirii calculatorului in educatia copilului
Daca pana acum ai crezut ca a sta in fata calculatorului este doar o pierdere de vreme, anul viitor iti propunem sa privesti computerul altfel. Transforma computerul intr-un instrument de invatare si descopera care sunt avantajele folosirii lui in educatia copilului.
SEPTEMBRIE: Invata-l pe copil sa isi organizeze timpul eficient
Organizarea eficienta a timpului reprezinta unul din secretele succesului. In anul care vine, atat tu, cat si copilul tau puteti sa incepeti sa folositi timpul mai eficient. Descopera o serie de recomandari si activitati practice pe care le poti realiza impreuna cu copilul tau.
OCTOMBRIE: Ajuta-l pe copil sa inteleaga valoarea banilor si sa invete modalitati eficiente de gestionare a lor
Anul care tocmai se incheie a fost unul dificil din punct de vedere financiar pentru majoritatea dintre noi. Este momentul ideal pentru a-l invata pe copil abilitatile necesare pentru a gestiona eficient banii. Iti propunem o serie de sugestii si activitati practice care il vor invata pe copil sa economiseasca, sa planifice cheltuielile si sa foloseasca banii in mod responsabil.
NOIEMBRIE: Incurajeaza lectura si stimuleaza interesul copilului pentru carti
Unul dintre promisiunile care nu ar trebui sa lipseasca de pe lista niciunui parinte este apropierea copilului de lectura. Ajuta-l pe copil sa descopere magia cartilor. Iata recomandarile noastre si ale altor parinti.
DECEMBRIE: Ajuta-l sa obtina rezultate exceptionale
Am intrebat parintii copiilor cu rezultate exceptionale care au fost secretele lor. Cultivarea curiozitatii sau incurajarea independentei, responsabilitatii si competitiei sunt doar cateva dintre principiile pe care iti poti propune sa le urmezi in anul urmator pentru a-l ajuta pe copil sa se dezvolte. Citeste mai multe despre acest subiect.
Tu ce promisuni de Anul Nou vei face in ceea ce priveste educatia copilului tau? Asteptam sa ni le spui.
*Fotografia apartine utilizatorului Crisstina1
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum alegem cadourile de Craciun pentru copii
Alegerea cadourilor pentru cei mici in perioada sarbatorilor de iarna, poate fi o experienta plina de satisfactie, mai ales daca reusim sa aducem zambete pe fata copiilor. Daca pentru unii parinti este usor sa aleaga cadourile potrivite, pentru altii este un stres in plus fiindca nu se descurca prea bine la acest capitol.
-
Cum puteti petrece in familie Ziua Culturii Nationale
Pe 15 Ianuarie, ziua de nastere a poetului national Mihai Eminescu, sarbatorim si Ziua Culturii Nationale. Cum poti marca aceasta zi in familie? Iata cateva idei.
-
Voi ce faceti de Ziua Copilului? 1 iunie cu filme de 10 la Cinema City
Ocazie unica de a vedea înaintea tuturor Spider-Man: Across the Spider-Verse, plus multe alte animații, la preț special pentru toată lumea
Comentează:6 comentarii
1.Sa fiu mult mai rabdatoare si un pic mai toleranta,atat cat sa stabilesc un echilibru emotional.
2.sa-mi gestionez reactiile emotionale astfel incat sa nu se rasfranga negativ asupra copilului.
3.Sa fiu mult mai consecventa in respectarea regulilor.Si sa scriu o lista cu acele reguli pe care s-o pun la vedere.
4.Sa ma bucur de momentele petrecute impreuna.
5.Sa-l ajut cat pot pentru ca in septembrie,cand va merge la scoala,sa aiba cunostiintele de baza dobandite in gradinita.
Poate ca ar fi mai multe de spus,spontan la aceste lucruri m-am gandit...