Taberele de vara Medieval Praxis
Pentru copiii pasionati de istorie sau de povestile cu domnite si cavaleri, taberele medievale pot fi alegerea perfecta pentru aceasta vara. Domnul Laurentiu Constantin, din partea Medieval Praxis, ne spune mai multe despre tabara medievala pentru copii pe care o organizeaza.
1. Descrieti-ne oferta dumneavoastra de tabere. Va rugam sa mentionati:
Destinatiile.
Tabara medievala pentru copii se desfasoara la Moeciu de Sus, judetul Brasov, pe platoul montan strabatut de culoarul Rucar - Bran.
Preturile.
Costul unei saptamani in tabara este de 1400 de lei pentru un copil si include totul: de la transport, la cazare, masa, costume, materiale didactice, recuzita, ateliere educationale tematice si drumetii
Perioada de desfasurare.
In acest an, tabara are sase serii, dupa cum urmeaza:
Seriile 1 – 3: - 24 - 30 iunie, 1 - 7 iulie, 8 - 14 iulie: serii in limba engleza, organizate in colaborare cu Shakespeare School – rezervate
Seriile 4 – 6: 22 - 28 iulie, 29 iulie-4 august, 5-11 august
Perioada de inscrieri:
In momentul de fata suntem in plin proces de inscriere. Acceptam inscrieri pana in preajma debutului seriei alese si oprim inscrierile in momentul ocuparii capacitatii maxime a taberei. Locurile din tabara se ocupa in ordinea solicitarilor. Pentru inscrierea in tabara este necesara completarea fisei de inscriere si plata unui avans de minim 50% din costul de participare.
Varsta copiilor care se pot inscrie:
In tabara sunt acceptati copii cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani. In cadrul activitatilor, acestia sunt organizati pe grupe de varsta apropiata.
2. Care sunt activitatile in care vor fi implicati copiii in aceasta tabara de vara?
Tabara medievala pentru copii este in primul rand o oferta educativa. Copiii participa la o sumedenie de activitati specifice tematicii taberei: ateliere de Pictura si heraldica medievala, de Spada medievala, de Tir cu arcul, de Improvizatie si teatru medieval si de Realizare manuala a hartiei, drumetii, seri educative si bineinteles, focul de tabara din ultima seara.
In cadrul Atelierului de Pictura si heraldica medievala, copiii isi vor dezvolta aptitudinile artistice, vor studia istoria si simbolurile heraldice. Profesorii de desen ii vor invata pe copii care este compozitia unui scut heraldic si ii vor ajuta sa isi exerseze indemanarea. Mai intai vor picta semne heraldice pe hartie si apoi pe scuturi de lemn. Scuturile realizate de copii vor fi premiate in cadrul ceremoniei finale de investire a cavalerilor. Copiii isi vor putea lua acasa obiectele pictate si le vor pastra peste ani, ca amintiri ale unui moment unic din copilaria lor.
Atelierul de spada medievala isi propune sa initieze copiii in manuirea spadei medievale, sa ii invete strategii de atac, parada si retragere, codul medieval al onoarei si al curajului. Imbracati ca niste bravi cavaleri si inarmati cu spade pe masura lor, copiii vor avea ocazia sa isi masoare forta si vitejia.
In cadrul Atelierului de Tir cu arcul, instructori calificati ii vor invata pe copii sa devina arcasi de temut pe campul de lupta. Pe tot parcursul atelierului, copiii vor fi atent supravegheati de instructori si vor fi echipati corespunzator.
Atelierul de improvizatie si teatru medieval isi propune sa ii apropie pe copii de spiritul si valorile culturale din Evul Mediu tarziu. Atelierul de teatru este ocazia perfecta de a-i familiariza pe copii cu personajele din Commedia dell’arte (Arlecchino, Colombina, Dotore, Pantalone, Brighella si Indragostitii). Prin joaca si exercitii de improvizatie, copiii vor invata sa fie mai curajosi, mai spontani si mai deschisi in relatiile cu ceilalti. Este un atelier interactiv, in care copiii vor fi, pe rand, atat actori cat si spectatori ai propriei reprezentatii de teatru.
La Atelierul de Realizare manuala a hartiei, copiii invata mestesuguri vechi de peste 500 de ani, utilizate inainte de aparitia tiparului lui Gutenberg. Ei prelucreaza celuloza din reciclarea hartiei, folosind cazi cu apa si boluri din lemn lustruit, site si carpe.
La ceas de seara, copiii se vor aduna in jurul unui povestitor cu har si vor asculta istorisiri despre domni curajosi si drepti din istoria tarii noastre, despre lupte date pe viata si pe moarte intre ostiri cata frunza, cata iarba, despre printese si cavaleri sau vor vor viziona filme cu specific istoric.
Focul de tabara si ceremonia de investire
In ultima seara vom inalta un foc de tabara in jurul caruia vom canta si vom dansa, vom spune glume si ne vom bucura de timpul petrecut impreuna. Costumati in cavaleri si domnite, copiii vor participa la ceremonia de investire a cavalerilor. In urma ceremoniei, proaspetii cavaleri vor primi un nume de cavaler si un blazon distinctiv, care sa ii reprezinte in lumea cavalerilor.
3. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (anumite echipamente etc.)
Copiii trebuie sa fie pregatiti cu haine suficiente pentru o saptamana la munte. In bagajul obligatoriu al copiilor trebuie sa se gaseasca: medicamentele pe care le iau in mod obisnuit, daca este cazul, incaltaminte impermeabila, pelerina de ploaie, prosop, sapun si periuta de dinti, sosete (cel putin cate o pereche pentru fiecare zi), un rucsac mic pentru excursii in care sa poata incapea cel putin o pelerina de ploaie, o sticla cu apa si o gustare, adeverinta medicala eliberata de medicul de familie in care sa fie mentionat ca copilul este apt pentru a participa in tabara si trecute, daca este cazul, mentiuni speciale (afectiuni, tratamente, alergii specifice etc. )
4. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale taberei organizate de dv.?
Feedbackul este excelent atat din partea parintilor, cat si a copiilor si ca dovada avem deja “abonati”, care revin in tabara in fiecare vara (unii dintre ei revin vara aceasta pentru a patrulea an consecutiv !). Ne bucuram sa ii revedem si sa observam cum de la an la an sunt mai priceputi, mai curiosi, mai siguri pe ei. Cumva cresc impreuna cu noi, si cine stie, peste cativa ani unii dintre ei se vor intoarce ca instructori. Parintii sunt incantati de faptul ca timp de o saptamana copiii lor se bucura de aerul liber si de linistea muntelui, in conditii de siguranta si sub atenta indrumare a instructorilor nostri. Dupa o saptamana medievala, copiii se intorc mai calmi, mai senini si mai activi. Sa nu mai vorbim de tolba cu povesti si de scutul cu blazon pe care si-l confectioneaza singuri la atelierul de pictura si heraldica medievala. Si sa nu uitam de numele de cavaler sau domnita pe care il primesc la ceremonia de investire de la focul de tabara din ultima seara.
5. Din experienta dumneavoastra, ce isi doresc parintii de la o tabara de vara?
Parintii care isi trimit copiii in tabara noastra doresc de regula o activitate altfel pentru copiii lor, care sa imbine relaxarea si bucuria vacantei cu activitati educationale si cu deprinderea unor cunostinte si abilitati. Sunt parinti care vor sa isi ridice copiii de pe scaun din fata ecranului computerului si sa ii trimita sa interactioneze si sa se joace timp de o saptamana in natura, in aer liber, cu cat mai multi copii de varsta lor. Si vor ca toate acestea sa se intample intr-un cadru profesionist, cu instructori care isi cunosc bine profesia, pedagogi care au ragazul si dedicatia necesare de a se ocupa de fiecare copil in parte.
6. Cum va pot contacta parintii interesati de oferta dumneavoastra ?
Ne pot contacta la numarul de telefon 0725.22.33.96. sau pe adresa de email office@medievalpraxis.ro. De asemenea, ne pot contacta si pe site-ul web al taberei (http://www.tabara-medievala.ro) – acolo se afla si un formular de contact.
Adauga tu primul comentariu: