Spam-ul pe Twitter ia amploare
„Descoperirea inseamna sa vezi ce toata lumea a vazut si sa gandesti ce nimeni nu a gandit.”(Albert Szent Gyorgyi )
Twitter este un site care permite utilizatorilor sa comunice prin mesaje cu un numar limitat de caractere: 140. Aceste mesaje, cunoscute sub numele de „tweets” apar pe pagina profilului fiecarui utilizator. Ele pot fi trimise unui numar restrans de utilizatori care formeaza cercul de prieteni, numiti „followers” („urmaritori”). De asemenea, ele pot fi accesate de orice utilizator, chiar daca nu face parte din cercul de prieteni. Utilizatorii sunt in general tineri si adolescenti.
Ce trebuie sa stie orice parinte preocupat de securitatea copilului pe internet este ca asemenea aplicatii pot fi locurile ideale pentru furtul de identitate. Este important sa ii explici copilului ce riscuri implica folosirea unor asemenea site-uri precum si modul de a le evita.
In Romania exista in prezent cateva mii de hackeri care provoaca pagube materiale de milioane de dolari in fiecare luna.
Ce altceva poti sa ii mai explici copilului tau:
Spamul este o problema tot mai frecventa pe Twitter
Un alt lucru important pe care copilul tau este bine sa il stie este felul in care poate deveni victima spamului pe Twitter. Explica-i cum procedeaza persoanele care initiaza campanii de spamming.
Cum se poate apara de spam copilul tau? Iata ce trebuie sa ii spui:
2. Dezactiveaza optiunea de "auto followback".
3. Nu urmari pe oricine si verifica intai legitimitatea tuturor conturilor care te urmaresc.
4.Pentru sfaturi despre securitatea pe Twitter urmareste si profilul de spam http://twitter.com/spam
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Postarile vulnerabile ale adolescentilor in social media
Pentru o parte din adolescenti, retelele sociale indeplinesc rolul de jurnal personal, devenind locul in care acestia isi exprima emotiile si experientele personale, asumandu-si un nivel ridicat de vulnerabilitate si expunere.
-
Trei feluri in care putem incuraja o relatie sanatoasa a copiilor cu social media
Retelele de socializare online sau social media fac parte din viata de zi cu zi a adultilor, dar si a copiilor si adolescentilor. Cum le pot influenta acestea dezvoltarea emotionala si cum ii putem ajuta sa nu fie afectati de timpul petrecut online?
-
Cum poate fi afectata sanatatea emotionala a adolescentilor de retelele de socializare online
Daca esti parinte de adolescent sau preadolescent, stii deja o multime de lucruri despre retelele de socializare online, dar si despre nevoia copiilor care petrec timp pe acestea de a primi apreciere si admiratie din partea celorlalti utilizatori.
Adauga tu primul comentariu: