Ratusca cea urata: povestea si desene animate
„Ratusca cea urata”este una dintre cele mai frumoase povesti pentru copii, emotionanta si educativa.
Scrisa de cunoscutul Hans Christian Andersen, povestea spune viata unui boboc de lebada care creste intr-o familie de ratuste. Restul ratustelor o resping, pentru ca este diferita de ei. Desi la inceput, comparata cu restul ratustelor are corpul mai mare, are o alta culoare si nu stie sa inoate, o data cu trecerea timpului, bobocul de lebada respins de toti se transforma intr-o lebada deosebit de frumoasa care atrage privirile si admiratia tuturor.
„Ratusca cea urata” ii invata pe copii ca a fi diferit nu este intotdeauna un lucru rau, desi uneori poate parea astfel. De asemenea, ii invata sa priveasca respingerea celor din jur ca pe un lucru caruia ii pot face fata. In plus, povestea ii poate incuraja sa fie mai intelegatori si sa nu respinga oamenii diferiti sau pe care nu ii inteleg. Pentru o lume mai buna si mai frumoasa, avem nevoie de acceptare si empatie.
Ratusca cea urata – desene animate
Iti recomandam sa vizionezi desenele animate aici
Ratuca cea urata – poveste audio
Ratusca cea urata - poveste
Iar daca vrei sa citesti povestea, iata varianta electronica
Povesti-pentru-copii.com
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/laurelrusswurm/16530212048/
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Ziua Internationala a Alfabetizarii. Cum cresti un cititor
Alfabetizarea incepe, desigur, acasa. Iata cum poti sa il ajuti pe copil sa invete mai usor sa citeasca si sa inteleaga ce citeste.
-
Povestile inventate de copii: 4 modalitati prin care le incurajam
La un moment dat, intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare copil se transforma din „consumator” de povesti in creator de povesti, chiar daca pentru o foarte scurta perioada de timp.
-
Conversatii despre povesti. Cum le incurajezi si de ce sunt importante
Atunci cand descoperi o carte care te-a surprins placut, ai vrea sa o recomanzi tuturor, astfel incat si cei din jur sa se bucure de aceeasi experienta frumoasa. Acelasi lucru se intampla si copiilor, mai ales daca au langa ei parinti dispusi sa puna intrebari si sa asculte impresii, comentarii si observatii despre povesti.
Adauga tu primul comentariu: