Mail-ul nostru cel de toate zilele
"Am ajuns la punctul in care provocarea nu mai consta in cum sa comunicam eficient prin email, ci cum sa ne asiguram ca pierdem timpul cu email-urile care conteaza cel mai mult." (Bill Gates)
Ce este recomandabil sa stie un copil care foloseste e-mail-ul?
1.Pericolul reprezentat de virusi:
Virusii transmisi prin e-mail au devenit din ce in ce mai des intalniti, constituind una dintre principalele amenintari la adresa calculatoarelor.
- Aminteste-i copilului tau ca virusii pot ajunge in calculator si prin intermediul e-mailului.
- De aceea, sfatuieste-l sa nu deschida mail-urile care au atasamente cu extensia „.exe” sau orice alta extensie neobisnuita. Mai ales daca fiul sau fiica ta nu stie cine si de ce a trimis acest mail.
- Virusii transmisi prin email apar de obicei in „mail-uri nedorite”, asa-numitele spam.
2.Mesajele de tip spam:
- Explica-i copilului tau ca nu e bine sa deschida mailuri primite de la adrese necunoscute sau care au subiecte in limba engleza sau mesaje publicitare.
- Asadar, arata-i copilului tau cum le poate marca „spam”, pentru a ajunge intr-un fisier separat.
- De asemenea, spune-i ca, de fiecare data cand are indoieli in legatura cu un anumit mail primit, sa nu il deschida si sa iti ceara sfatul.
3.Tentativele de furt de date:
- Asadar, fii atent la orice mail primit din partea bancilor, in care ti se cer date precum coduri PIN sau alte date confidentiale.
- Cel mai sigur mod de a te apara de asemenea tentative de furt de date, numite si phishing, este sa contactezi telefonic banca in numele careia ai primit mailul.
- De asemenea, poti opta pentru un produs care sa te protejeze de primirea unor mesaje de tip phishing.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Postarile vulnerabile ale adolescentilor in social media
Pentru o parte din adolescenti, retelele sociale indeplinesc rolul de jurnal personal, devenind locul in care acestia isi exprima emotiile si experientele personale, asumandu-si un nivel ridicat de vulnerabilitate si expunere.
-
Trei feluri in care putem incuraja o relatie sanatoasa a copiilor cu social media
Retelele de socializare online sau social media fac parte din viata de zi cu zi a adultilor, dar si a copiilor si adolescentilor. Cum le pot influenta acestea dezvoltarea emotionala si cum ii putem ajuta sa nu fie afectati de timpul petrecut online?
-
Cum poate fi afectata sanatatea emotionala a adolescentilor de retelele de socializare online
Daca esti parinte de adolescent sau preadolescent, stii deja o multime de lucruri despre retelele de socializare online, dar si despre nevoia copiilor care petrec timp pe acestea de a primi apreciere si admiratie din partea celorlalti utilizatori.
Adauga tu primul comentariu: