Lista alimentelor care afecteaza creierul
*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/epsos/8077920518
Poate ca ai auzit ca o serie de alimente imbunatatesc IQ-ul, insa stiai ca altele afecteaza creierul? In cele ce urmeaza, afla ce produse nu este indicat sa incluzi in dieta zilnica.
Zaharul
Desi atunci cand consumam zahar avem impresia ca ne putem concentra mai usor, specialistii atrag atentia ca efectul nu este de durata. Din contra, o dieta bogata in zaharuri scade activitatea creierului, intrucat reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului sa foloseasca zaharul pentru procesarea gandurilor si a emotiilor.
Carnea rosie si untul
Si dieta bogata in grasimi ”rele” are un impact negativ asupra creierului, afectand functiile cognitive. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Harvard pe un esantion de peste sase mii de persoane arata ca femeile care au mancat in mod constant alimente bogate in grasimi saturate au avut rezultate mai slabe la testele de memorie, spre deosebire de cele care nu au consumat grasimi.
In plus, persoanele care au optat pentru dietele bogate in grasimi mononesaturate au obtinut rezultate mult mai bune. Cercetatorii sustin ca aceste grasimi au rolul de a mentine sanatatea organismului, inclusiv a creierului.
Alimentele de tip fast-food
Alte studii arata ca persoanele care consuma alimente de tip fast-food, isi reduc coeficientul de inteligenta in timp, spre deosebire de cei care au o alimentatie sanatoasa, bogata in substante nutritive necesare creierului.
Vezi ce alimente trebuie eliminate din diete pe clicksanatate.ro
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Lipsa de vitalitate la parinti - cum se manifesta si cum o poti depasi
Lipsa de vitalitate e o stare de stagnare, goliciune si singuratate in care viata parca nu mai are nicio culoare si nimic nu pare sa ne mai motiveze.
-
5 feluri in care poti avea un An Nou mai activ
Unul din regretele cele mai frecvente ale parintilor este ca nu isi mai acorda suficient timp pentru miscare.
-
Cum adopti un stil de viata sanatos in familie
In familie, copiii au ocazia sa isi formeze pentru prima data atitudini si convingeri despre alimentatie, miscare fizica, grija de sine, somn si alte alegeri care defines stilul de viata.
Adauga tu primul comentariu: