Jocuri cu apa
In zilele toride de vara, singurul lucru de care copilul tau are nevoie este racoare. Si cum se poate racori mai bine si distra in acelasi timp daca nu prin jocuri in aer liber, cu apa? Iata cateva din cele mai populare jocuri cu apa ale copiilor de pretutindeni.
Jocuri cu baloane cu apa
Cursa baloanelor cu apa. Ai nevoie de baloane colorate pe care sa le umpli cu apa si de linguri de lemn. Fiecare participant trebuie sa deplaseze baloanele cu ajutorul lingurii de lemn pana la punctul final al cursei. Cel care scoate cel mai bun timp, va fi castigator.
Aruncarea baloanelor cu apa. Foloseste baloane umplute cu apa cu care sa va jucati la fel cum va jucati cu mingea la volei. Baloanele sunt mai grele si va fi nevoie de o forta mai mare de aruncare. Jocul e si mai distractiv atunci cand baloanele se sparg si stropesc jucatorii cu apa. Dar nu e nicio problema. De aceea exista mai multe baloane, pentru a continua jocul:).
Puteti complica jocul daca folositi un recipient si, de la o anumita distanta stabilita anterior, incercati prin aruncare sa nimeriti recipientul.
Dusul cu baloane. Scopul acestui joc este de a va uda. Asezati un balon cu apa incalzita deasupra capului si strangeti-l cu ambele maini pana cand acesta se va sparge. Efectul va fi un dus racoros in aer liber.
Batalia baloanelor. La fel ca in jocurile anterioare, vei avea nevoie de baloane umplute cu apa si doua echipe de copii care sa se joace. Fiecare membru din echipa va trebui sa alerge cu balonul pana la un punct stabilit anterior, sa se aseze pe balon si sa il sparga fara a folosi mainile, apoi sa fuga cat mai repede la echipa sa. Joc se incheie cand fiecare jucator a spart un balon si a revenit la echipa sa.
Jocuri cu bureti cu apa
Cursa buretilor. Jocul se poate desfasura in doi sau in mai multi jucatori. E nevoie de doua recipiente pentru fiecare jucator, galeti sau ligheane. Unul va fi plin cu apa, iar celalalt gol. Sarcina este aceea de a umple cat mai repede al doilea recipient cu apa folosind doar un burete. Asta inseamna ca, cel mic va imbiba buretele in apa si il va stoarce in recipientul gol pana cand acesta se va umple. Castigator este cel care a reusit sa umple cel mai repede al doilea recipient.
Dansul buretelui. Mai multi copii asezati in cerc vor dansa pe muzica in timp ce un burete plin cu apa se va plimba prin mainile fiecaruia. Cand muzica se opreste, copilul care a ramas cu burtele in mana va trebui sa il stoarca deasupra capului. Apoi buretele se inmoaie in apa si la fel, va fi pasat din mana in mana pana cand muzica se va opri din nou.
Volei cu buretele. Este un joc distractiv si racoros fiindca doi copi isi vor arunca de la unul la celalalt buretele imbibat in apa. Se vor stropi cu siguranta, insa distractia merita toata “balaceala”.
Darts cu bureti. Folositi creta colorata pentru a desena cercurile specific darts-ului pe asfalt. Folositi apoi bureti imbibati in apa pe care sa ii aruncati in loc de sagetile obisnuite ale jocului. Castigator e copilul care acumuleaza cele mai multe puncte.
Poti propune copilului si jocuri care sa ii activeze toate simturile si in care sa folosesti si apa. Ai nevoie de apa, coloranti si sampon. Toarna intr-un lighean apa, amestec-o cu sampon pentru a face spuma si apoi colorati spuma folosind diversi coloranti. Veti obtine un curcubeu in propria voastra curte.
Tu ce alte jocuri cu apa stii?
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/jrmllvr/9232570720/
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Jocuri si activitati pentru zilele lungi de iarna petrecute in casa
Zilele de iarna pot fi pline de distractie si bucurie atunci cand ninge, iar copiii petrec timp afara, dar si lungi si monotone cand vremea ne spune sa stam mai degraba in casa. In asemenea zile, copilul tau ar vrea sa va jucati impreuna, in timp ce tu ai o multime de pregatiri de facut pentru Sarbatori. Iata cateva idei de jocuri de iarna care iti pot veni in ajutor.
-
Creativitate și bucurie: 10 idei de activitati de toamna pentru copii
Aducand schimbari spectaculoase in natura, dar și temperaturi care ne indeamna la relaxare și reflectie, toamna este anotimpul perfect pentru a ne exersa creativitatea, oricare ar fi varsta noastra
-
In aceasta vara, transforma povestile in joaca: 5 idei de activitati creative
De la povesti la joaca este un singur pas, iar copiii il fac deseori in mod natural si spontan. Dupa ce asculta o poveste, o discuta in conversatiile cu parintii lor, o recreeaza in joaca sau o repovestesc pentru a-i amuza pe cei din jur.
Adauga tu primul comentariu: