Cum folosim calculatorul in educatie?
Raspunsuri(5)
-
Este foarte important ca tinerii din ziua de azi sa stie sa utilizeze calculatorul, aceasta tehnologie devenind din ce in ce mai mult o parte din viata noastra coditiana. A nega utilitatea sau avantajele lui inseamna sa negi prezentul. Intr-adevar ca orice alt lucru el prezinta si anumite dezavantaje sau pericole, de care ne putem feri insa daca ne informam corect si suntem precauti. Ca si site as recomanda www.genium.ro/ Are sectiuni pentru toate varstele si este foarte util
-
Eu mi-am incurajat copilul dintotdeauna sa se uziteze de calculator. In clasa I, i-am facut adresa de mess si astefl coresponda si cu colegii lui. Ince ce nu am uitat a fost sa-i verific intotdeauna arhiva, daca am observat ca are pe cine nu trebuie in adresele de mess, cu acordului lui le-am sters. Acum incepem incet, incet sa scriem texte, si am vrea sa acumuleze ceva cunostinte si despre excel. Nu stiu daca am procedat bine insa as vrea sa aiba destule notiuni despre calculator bcand se va introduce la scoala.
-
Eu lucrez mult in paint cu copiii,pentru invatarea culorilor, pt.exerciţii matematice,dar cel mai mult sunt gustate prezentările în power.Bineînţeles sunt utile cd-urile EDU-mate etc.
-
Exista si pentru copiii de 5 ani diverse soft-uri educationale care il pot ajuta sa isi dezvolte abilitatile intelectuale. Astfel, puteti folosi programe care il invata cum sa grupeze diverse obiecte in functie de marime sau culori, sa discrimineze erorile in doua figuri asemanatoare, sa realizeze puzzle-uri sau diferite desene. exista programe pe calculator care ii invata pe copii despre universul in care traiesc - animale, plante, meserii, planete sau masini. Poate invata cifrele sau literele cu ajutorul calculatorului, sau isi poate dezvolta imaginatia prin diferite jocuri in care se identifica cu personaje atractive.
-
Este important sa supraveghem cu grija modul in care copilul foloseste calculatorul. De asemenea, trebuie sa ii aratam copilului cum poate sa si invete cu ajutorul calculatorului, nu doar cum sa se joace. Idealul ar fi sa putem imbina jocul cu invatarea, pentru a fi mai interesanta activitatea pentru cei mici
Citeste articole din aceasta tema
-
Timpul petrecut in fata ecranelor in vacanta
Cum gestionam timpul petrecut in fata ecranelor in vacanta de vara.
-
Postarile vulnerabile ale adolescentilor in social media
Pentru o parte din adolescenti, retelele sociale indeplinesc rolul de jurnal personal, devenind locul in care acestia isi exprima emotiile si experientele personale, asumandu-si un nivel ridicat de vulnerabilitate si expunere.
-
Trei feluri in care putem incuraja o relatie sanatoasa a copiilor cu social media
Retelele de socializare online sau social media fac parte din viata de zi cu zi a adultilor, dar si a copiilor si adolescentilor. Cum le pot influenta acestea dezvoltarea emotionala si cum ii putem ajuta sa nu fie afectati de timpul petrecut online?