characters characters

Cum sarbatoresc ziua de nastere a copilului meu

Propus de: Claudia Niculescu   |   26 mai 2009    |   10115 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Motto: „Va fie viata numai lumina...


Ziua de nastere a fiecarui copil reprezinta pentru fiecare membru al familiei un prilej de bucurie si de momente speciale petrecute impreuna cu cei dragi.

Insa o data cu intrarea copiilor in gimnaziu, sarbatorirea zilelor de nastere isi poate pierde din stralucire. Iata cateva sugestii care te-ar putea ajuta sa transformi petrecerea intr-o zi de neuitat pentru copilul tau si pentru intreaga familie.




PREGATIRILE

Alegerea invitatilor este bine sa fie facuta cu multa grija. Lasa-i copilului tau libertatea de a invita pe cine doreste. Nu-i interzice sa invite pe cineva doar pentru ca nu agreezi acea persoana. Pentru a marca placut evenimentul, puteti trimite invitatii tip e- mail sau chiar invitatii scrise pe suport de hartie. Alegeti impreuna texte si imagini amuzante sau interesante.

Alege meniuri usoare. Poti opta pentru asezare de tip „bufet suedez”. Foloseste farfurii, pahare de unica folosinta si servetele viu colorate. Implica-l si pe copil in pregatiri, cere-i sa te ajute in bucatarie si la aranjarea mesei

PETRECEREA PROPRIU-ZISA

Locul ideal de a sarbatori ziua copilului este acasa, in cadrul familiei, astfel incat sa poti antrena toata familia in organizarea acestui eveniment. Vara poti opta, daca numarul invitatilor nu este mare, pentru o iesire la iarba verde, mai ales daca varsta copiilor permite acest tip de activitate.

Acesta este un prilej de a-ti descoperi copilul, de a afla ce prieteni are, ce muzica asculta si cum se comporta intre prietenii sai. Nu sta in camera cu invitatii, dar intra din cand in cand pentru a te asigura ca totul este in regula. Participa impreuna cu intreaga familie la momentul taierii tortului si la interpretarea traditionalului „La Multi Ani!”.

Invata-l pe copil sa se bucure de fiecare cadou primit pe care, de preferinta, ar trebui sa-l despacheteze in fata invitatilor. In cazul in care petrecerea se prelungeste, anunta telefonic fiecare parinte al copiilor invitati. Invata-l pe copil sa multumeasca la final fiecarui prieten pentru participare
 
 
DUPA FESTIN
Daca sunteti prea obositi ca sa faceti curatenie in seara respectiva, amana totul pentru ziua urmatoare, dar aminteste-i sarbatoritului ca va trebui sa participe si el la curatenie. 

SFATURI DE FINAL
Daca sarbatoresti ziua de nastere a copilului, nu invita si adulti in aceeasi zi. Incearca sa procedezi in asa fel incat sa aiba in preajma lui copii de aceeasi varsta.

Poti organiza petreceri personalizate (la care invitatii sa vina costumati diferit), dar acest lucru necesita un efort financiar in plus din partea parintilor celor invitati.

Discuta cu copilul tau dupa un astfel de eveniment, afla ce i-a placut si ce ar trebui imbunatatit pe viitor.


NU UITA
Aceste evenimente vor marca profund copilaria fiului sau fiicei tale si va fi, peste ani, un prilej de amintiri a clipelor placute petrecute alaturi de cei dragi.

Tu cum sarbatoresti ziua de nastere a copilului tau? Care este cea mai frumoasa amintire pe care o are copilul tau legata de ziua lui de nastere?

Claudia Niculescu

profesor

P.S. Ce ar fi daca, i-ai oferi, copilului tau, un cadou special si de ajutor? Un mix intre joaca si invatare? Ei bine, afla ca exista asa ceva: platforma educationala ScoalaIntuitext.ro este spatiul online in care juniorul tau va invata cu placere, fixandu-si notiunile predate la scoala, prin joc, exercitii de logica, memorie, atentie.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe