Alimente de vara pentru copii
Alimente sanatoase de vara pentru copii
1. Legumele la gril sunt o alternativa foarte buna la cele prajite in tigaie, in ulei. Sunt mai sanatoase fiindca isi pastreaza o mare parte din proprietatile lor, iar savoarea este deosebita. Pe langa acestea poti adauga un gratar din carne alba la fel de sanatos pentru cel mic.2. Salata de fructe. Atunci cand pofta dulce este mare, poti alege un desert bazat numai pe fructe. Taie mai multe sortimente in bucati de marime diferita, foloseste sucul de ananas de exemplu pentru a inchega fructele, putina frisca deasupra si ai obtinut o gustare dulce pe care copilul tau cu siguranta o va savura.
3. Spuma de capsuni, fragute, zmeura, afine sau coacaze este foarte buna si adecvata sezonului estival. O poti pune la rece si poate cu usurinta sa inlocuiasca chiar si inghetata din magazine.
4. Profita de perioada in care porumbul este bun de mancat fiert. Pe langa valorile nutritive, mancatul porumbului poate deveni si o joaca. Incercati sa mancati boabele in asa fel incat sa conturati pe stiulete siluete, obiecte, forme geometrice sau chiar animale.
5. Fructe la gril. Cine a spus ca fructele nu pot fi puse la gril? Merele sau perele se pot pune la gril pentru maxim 5 minute, bananele invelite in folie de aluminiu si coapte sunt un desert ideal, sa nu mai vorbim de gustul ananasului la gril sau de mango. Poti prepara niste frigarui in care sa inlocuiesti carnea cu fructe: dupa ce le-ai pus la gril, taie bucatele din fiecare si infige-le pe un betisor de frigaruie.
6. Renunta la sucurile din sticla si gandeste combinatii din alimente proaspete. Poti alege sa faci un suc de mere, un fresh de portocale sau banana, un fresh din fructe de padure sau chiar din legume. Morcovul combinat cu merele este unul dintre cele mai recomandate sucuri pentru cei mici datorita aportului mare de vitamine si a gustului foarte bun.
Reguli pentru o alimentatie de vara sanatoasa pentru cel mic
1. Transforma-te intr-un model de alimentatie sanatoasa pentru copilul tau: expune-l pe cel mic la mancaruri sanatoase sau la variante adecvate pentru preferintele lor. Copilului ii place ciocolata? Decat sa o cumperi, mai bine gateste ciocolata de casa impreuna cu cel mic. Ii place inghetata? Fa-o in casa pentru ca e mult mai sanatoasa decat cea cumparata din magazin.
2. Nu il lasa sa sara peste micul dejun. Desi diminetile pot fi aglomerate si haotice, este bine sa il obisnuiesti pe copil de la cele mai mici varste sa manance micul dejun. Persoanele care mananca micul dejun au cu 30% mai mai putine riscuri de a deveni obeze sau supraponderale.
3. Obisnuieste-l cu gustarile sanatoase. Daca i se face foame intre mese, opteaza pentru fructe uscate, alune, migdale, fructe proaspete.
4. Experimenteaza folosind condimente si ingrediente variate. Copiii pot refuza mancarea daca meniul este monoton si se repeta prea des. Nu ezita sa gatesti noi feluri de mancare, folosind condimente si ingrediente “exotice” si preparand mancaruri traditionale specifice altor tari. Exista o multime de retete usor de preparat care pot aduce un strop de noutate la masa voastra.
Vara este unul dintre anotimpurile generoase cand vine vorba de alimentatie sanatoasa, asa ca este bine sa profiti de ea. Tu ce alte retete propui copilului in vara aceasta?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Lipsa de vitalitate la parinti - cum se manifesta si cum o poti depasi
Lipsa de vitalitate e o stare de stagnare, goliciune si singuratate in care viata parca nu mai are nicio culoare si nimic nu pare sa ne mai motiveze.
-
5 feluri in care poti avea un An Nou mai activ
Unul din regretele cele mai frecvente ale parintilor este ca nu isi mai acorda suficient timp pentru miscare.
-
Cum adopti un stil de viata sanatos in familie
In familie, copiii au ocazia sa isi formeze pentru prima data atitudini si convingeri despre alimentatie, miscare fizica, grija de sine, somn si alte alegeri care defines stilul de viata.
Adauga tu primul comentariu: