Cum petreci 1 Decembrie impreuna cu copilul tau
Patriotismul, spiritul civic si sentimentul de apartenenta la o comunitate se formeaza de la cele mai mici varste, in familie. Intr-o perioada in care dificultatile materiale indeamna tot mai multi oameni sa plece din Romania, mai este oare posibil sa il inveti pe copil aceste valori? Noi credem ca da, asa ca iti propunem sa incepi cu un moment important: ziua de 1 Decembrie.
7 recomandari pentru petrecerea zilei de 1 decembrie cu copilul tau
1. Vizionati filme istorice. Va intelege astfel mai usor cum anume isi duceau viata oamenii in trecut, cat de importante au fost evenimentele istorice care au influentat soarta tarii noastre, care au fost principiile dupa care s-au ghidat cei care nu au ezitat sa lupte pentru tara noastra. Cautati documentare despre 1 decembrie si viata politica din acea perioada.
2. Propune-i copilului cateva activitati practice. Puteti recrea batalii celebre din istorie prin desene sau colaje. Alegeti un tablou sau un desen reprezentativ pe care il gasiti pe internet sau in cartile de istorie si incercati impreuna sa il reproduceti folosind creioane colorate, carioci sau acuarele. Daca nu aveti talent la desen, puteti construi un steag, puteti crea hora unirii sau puteti crea un ghiveci de flori special.
3. Vizitati muzeul de istorie din orasul vostru. Copiii sunt fascinati de exponate, mai ales de cele din razboi: arme sau armuri in vitrine, obiecte de lupta, vestimentatie, fotografii etc.
4. Vorbeste-i copilului despre romanii care au avut realizari deosebite de-a lungul timpului. Daca nu stii cu cine sa incepi, iti propunem sa vedeti impreuna cum ar arata lumea fara Romania.
5. Mergi la depunerea de coroane care va avea loc cu siguranta la tine in oras. Astfel, arati ca acorzi importanta acestei zile. Ideal ar fi sa faceti o vizita scurta in Alba Iulia, la locul in care a avut loc unirea si sa luati parte la manifestatiile de acolo.
6. Profita de aceasta ocazie pentru a discuta despre ce anume inseamna discriminarea bazata pe diverse motive si vorbeste-i despre toleranta si despre dreptul pe care il au toti oamenii: acela de a fi tratati egal.
7. Cititi si ascultati imnul tarii si discutati despre evenimentele importante la nivel national in care el este prezent si cantat: meciurile de fotbal in care joaca echipa nationala, premierele din sport din competitiile internationale, momentele politice de mare impact si anvergura, atunci cand are loc inrolarea tinerilor in armata sau politie etc. De asemenea, urmariti in cadrul programelor tv sau a clipurilor de pe internet, postura pe care o persoana trebuie sa o ia atunci cand asculta imnul tarii. Ea denota respect fata de tara si fata de valorile promovate la nivel national.
Si pentru ca 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romanilor, este zi libera prin lege, nu “pierde” aceasta zi facandu-ti treburile pe care n-ai apucat sa le realizezi din lipsa de timp. Sarbatoreste mai bine impreuna cu copilul tau! Iti propunem de asemenea sa descoperi cum a sarbatorit ziua nationala a Romaniei un alt parinte si sa ne impartasesti din propria ta experienta.
Tu ce planuri ai anul acesta pentru 1 Decembrie?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum puteti petrece in familie Ziua Culturii Nationale
Pe 15 Ianuarie, ziua de nastere a poetului national Mihai Eminescu, sarbatorim si Ziua Culturii Nationale. Cum poti marca aceasta zi in familie? Iata cateva idei.
-
Voi ce faceti de Ziua Copilului? 1 iunie cu filme de 10 la Cinema City
Ocazie unica de a vedea înaintea tuturor Spider-Man: Across the Spider-Verse, plus multe alte animații, la preț special pentru toată lumea
-
Traditii de Anul Nou in familie
Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.
Comentează:5 comentarii
Noi ne iubim tara,de aceea inca mai suntem aici.