characters characters

Voluntariatul in randul adolescentilor

05 februarie 2018    |   3067 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

voluntariatul adolescenti
Vrei ca adolescentul tau sa ajunga un adult de succes in viata? Implica-l in activitati civice precum voluntariatul si activismul. Cercetatorii au descoperit ca acesti adolescenti care sunt implicati in viata comunitatii tind sa devina adulti de succes, cu un nivel ridicat de educatie si cu o slujba bine platita.

Citeste si alte materiale pe aceeasi tema:

De ce sa fii voluntar in educatie

De ce este important voluntariatul pentru copilul tau


„Stim deja din alte studii ca a lua parte la activitati civice ii poate ajuta pe oameni sa se simta mai conectati unii de ceilalti, iar comunitatea sa devina mai puternica. Am intervievat peste 9000 de adolescenti cu varsta cuprinsa intre 18 si 27 de ani pentru a vedea ce legatura exista intre implicarea civica a adolescentilor si nivelul educational de mai tarziu, precum si starea lor de sanatate. Astfel, rezultatele arata ca acei adolescenti care fac voluntariat si care se implica activ in comunitate au mai putine simptome depresive la maturitate si un nivel mai scazut de comportamente de risc.”, spun cercetatorii.

In randul adolescentilor implicati in activism insa, frecventa comportamentelor de risc a fost mai crescuta, din motive pe care cercetatorii le pot doar presupune. O posibila explicatie ar putea fi faptul ca activismul civic poate fi frustrant, mai ales pentru adolescenti, care au un grad ridicat de idealism.

Cum poti folosi aceste informatii?

  • Incurajeaza-l pe adolescentul tau sa participe la activitati de voluntariat care se potrivesc intereselor sale.
  • Vorbeste cu copilul tau despre problemele sociale pe care le intalniti in comunitatea voastra si despre felurile in care puteti participa voi la rezolvarea lor.
  • Invata-l pe copil sa aiba rabdare si sa aiba asteptari realiste de la implicarea lui civica. De multe ori, schimbarile pozitive au nevoie de timp pentru a se realiza.

Voluntariatul si implicarea civica pot da copilului sentimentul unui scop si al unei semnificatii, aspecte esentiale pentru starea de bine a tuturor oamenilor.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu