characters characters

Scoala care a inlocuit pedepsele cu mindfulness si meditatie

08 octombrie 2018    |   2271 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

mindfulness in loc de pedepse
O scoala din SUA a decis sa inlocuiasca pedepsele cu sedinte de meditatie si mindfulness pentru copii, iar rezultatele sunt incurajatoare: mai putini copii sunt avertizati disciplinar sau exmatriculati temporar.

Robert W. Coleman Elementary School este o scoala dintr-un cartier periculor din Baltimore. Elevii acestei scoli traiesc in situatii dificile, precum saracie sau violenta. De aceea, conflictele intre elevi sau problemele de comportament sunt frecvente. Pentru a-i ajuta pe copii sa isi gestioneze stresul si tendintele agresive, conducerea scolii impreuna cu o organizatie nonprofit au creat camera de meditatie si mindfulness, in care copiii pot veni sa se calmeze atunci cand au nevoie. Astfel, detentia scolara si avertismentele din partea directorului au fost inlocuite cu exercitii de respiratie, cu yoga si exercitii de intindere.

Multi copii vin in fiecare zi in camera de meditatie pentru a se relaxa si, in timp, isi dezvolta abilitatea de a se calma si de a-si gestiona stresul. Dupa cum declara un copil de 9 ani: “Cand ceva sau cineva ma enerveaza, respir adanc de cateva ori, ma concentrez asupra muncii mele si nu mai acord atentie celor din jur. Asta iti da incredere in tine atunci cand ai ceva important de facut.”

Accentul pus pe mindfulness si meditatie trece dincolo de camera de meditatie. Toti elevii din scoala incep si incheie orele cu 15 minute de meditatie si pot sa practice yoga in timpul orelor de scoala sau in timpul programului de afterschool.

Desi cercetarile asupra eficientei meditati si tehnicilor de mindfulness asupra copiilor sunt inca la inceput, programele precum cel derulat in aceasta scoala pot avea efecte benefice asupra copiilor deoarece ii ajuta sa se calmeze si sa inteleaga ca nu trebuie sa actioneze condusi de emotii.

“Cand asteptam sa treaca tristetea sau disconfortul in loc sa actionam condusi de ele, invatam ca emotiile si senzatiile vin si pleaca. Nu trebuie neaparat sa actionam in functe de ele. Avem ocazia sa luam o pauza si sa luam o decizie rationala despre cum sa reactionam. ” arata Tamar Mendelson, specialist in sanatate mintala.

Sursa: CNN.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu