characters characters

Relatiile dintre frati si succesul academic

14 mai 2018    |   1489 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

relatiile dintre frati si succesul academic
Un studiu recent realizat arata ca atunci cand relatiile dintre frati in perioada copilariei sunt mai reci, cand sunt tratati in mod diferit de catre parinti sansele fratilor de a absolvi studii superioare difera.


„Studiul ofera informatii despre implicatiile pe care le poate avea parentingul si dinamica familiei asupra traseului educational al copiilor. Parintii trebuie sa stie ca fratii se influenteaza intre ei, de aceea e important ca parintii sa acorde atentie felului in care copiii interactioneaza si asupra felului in care parintii relationeaza cu propriii copii.”, spun specialistii.


Rezultatele au fost obtinute dupa intervievarea a peste 150 de familii, parinti si copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 11 ani. S-au masurat afectiunea dintre frati si timpul petrecut impreuna realizand activitati in comun. De asemenea, au fost analizate afectiunea pe care fiecare parinte il arata fiecarui copil, timpul petrecut de fiecare parinte cu fiecare copil si felul in care copiii percep propria relatie cu parintii si corectitudinea parintilor fata de ei. Ulterior ei au fost urmariti pana la finalizarea studiilor universitare.

Citeste si alte materiale despre relatiile dintre frati


Copiii hartuiti de frati risca sa aiba probleme de sanatate mintala la maturitate


Fratii isi influenteaza reciproc nivelul de empatie


Rezultatele au aratat ca atunci cand fratii au avut o relatie plina de afectiune, au urmat un traseu similar privind educatia lor: fie au absolvit amandoi, fie nu a absolvit niciunul facultatea. Cand relatia dintre frati a fost mai rece, au aparut diferente intre alegerile educationale ale acestora: unul dintre ei a absolvit o facultate, altul nu.


De asemenea, cand a existat o diferenta mare intre timpul petrecut de catre tati cu fiecare dintre frati sau cand copiii au perceput ca fiind incorecta atitudinea parintior fata de ei, au aparut si diferente in privinta succesului academic in facultate.


Studiile de acest fel indica faptul ca atentia specialistilor ar trebui indreptata asupra intregii familii, nu doar asupra relatiei mama-copil. Este bine ca parintii sa stie ca relatiile dintre frati sunt importante atat pentru echilibrul emotional al copiilor, cat si pentru viitorul lor educational si profesional.


Sursa: ScienceDaily.com

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu