characters characters

Admiterea la liceu in 2018 – calendarul etapelor

29 iunie 2018    |   5240 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

admitere liceu 2018
Dupa ce au trecut emotiile examenului si al aflarii rezultatelor, urmeaza perioada in care copiii trebuie sa faca optiunile pentru liceele la care ar dori sa studieze. Iata care sunt etapele prin care vor trece absolventii de clasa a VIII-a.

Admitere liceu 2018. Perioada de completare a fiselor

Pe 29 iunie incepe perioada in care elevii de clasa a VIII-a, impreuna cu parintii si dirigintii completeaza optiunile in fisele de inscriere la liceu. Completarea fiselor se poate face pana pe 3 iulie.

Vor parcurge aceeasi procedura si absolventii clasei a VIII-a care doresc sa fie admisi in licee din alt judet.

Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate sunt prevazute in intervalul 30 iunie - 4 iulie. Ministerul Educatiei Nationale recomanda completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru a evita situatiile nedorite.

Numarul total de locuri alocat in invatamantul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidatilor, conditia esentiala fiind exprimarea unor optiuni realiste.

Admitere liceu 2018. Publicarea rezultatelor

Rezultatele admiterii la liceu sunt publicat in liceele in care elevii au fost admisi si pe site-ul admitere.edu.ro, in data de 9 iulie. In acelasi timp, in unitatile de invatamant gimnazial vor fi afisate listele cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal de stat din judete/municipiul Bucuresti.

Repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi, dar si inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special sunt programate in zilele de 5 si 6 iulie.

Admitere liceu 2018. Depunerea dosarelor

Depunerea dosarelor de inscriere in unitatile de invatamant liceal in care candidatii au fost repartizati se va realiza intre 10 si 13 iulie.

In perioada 16-18 iulie, comisia judeteana de admitere va rezolva toate cazurile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, dar si situatiile candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si ale candidatilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizati computerizat.

Admitere liceu 2018. A doua etapa de admitere

A doua etapa de admitere, dedicata absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior, va avea loc in data de 7 septembrie.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu