characters characters

Portretul profesorului preferat

Propus de: SuntParinte.ro   |   18 octombrie 2013    |   24435 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

portretul profesorului preferat
In concursul recent incheiat, tema propusa a fost sa ne povestesti despre profesorul preferat din copilarie -  al tau si al copilului tau.



Cum este el? Cum se comporta la clasa? In ce maniera preda? Cum era profesorul tau preferat dar cel de astazi al copilului tau? Ce s-a schimbat? Acesta, din urma, foloseste resurse moderne de invatare, este flexibil si intelege noua generatie? 

Am sintetizat raspunsurile voastre pentru a obtine portretul ideal  al profesorului care v-a trezit admiratia sau respectul, voua sau copiilor vostri.

 

 

 

Asadar, iata care sunt calitatile profesorului preferat:

Respect fata de elevi si obiectivitate
alex_dorohoi_ungureni
De foarte multe ori am admirat atitudinea si respectul aratat fata de elevi al domnului profesor de matematica.
Cateva din calitatile sale care sunt demne de admirat, cred ca sunt tinuta impecabila cu care se prezenta in fata elevilor si obiectivitatea de care dadea dovada la fiecare ora de matematica.



Talent pedagogic
Ioana Ruge
Felul in care te facea partas al intelepciunii din carte, cum putea sa te coopteze in a descrifa adancimea intelesurilor ei, cum depana firul povestii pana credeai ca esti unul dintre eroi si ca trebuie sa -ti indeplinesti misiunea.

Apropiere fata de copii, buna dispozitie si atitudine pozitiva
Brebenel10:
Gaseau o vorba buna pentru orice copil, stiau sa fie mereu veseli si apropiati de noi prin toate activitatile pe care ni le propuneau. Invatam sa ne jucam de-a scoala cu respect, responsabilitate si deosebita placere.

Preda “lectii de viata”
Coesite:
Ne-a invatat ce e viata, ne-a invatat cum sa iubim, sa vorbim, sa iertam. Dupa patru ani alaturi de ea, am iesit de pe bancile scolii, adevarati oameni. Si am ramas asa pentru ca tot ea ne-a invatat ca asta e cel mai important. Ne-a invatat ca respectul nu se clameaza, se castiga. Ne-a invatat nu doar ce era in programa scoalara, ci mai mult. Si pentru acest "mai mult", o sa-i fiu vesnic recunoscatoare


Cum influenteaza profesorul preferat fostii sai elevi?

Transmite mai departe iubirea fata de materia predata.

Ioana Ruge:
Dragostea pentru cuvantul scris am mostenit-o de la dansa si ma stradui, dupa puterile mele, s-o transmit mai departe. Incerc sa -i fac pe copii sa constientizeze ca in carte poti gasi un prieten de nadejde, ca ea iti destainuie o lume mirifica ori gasesti sfaturi pe care le cautai demult.
 
Ii apropie pe copii de cunoastere.
Bunica:
Profesorul din liceu era mult mai distant, insa era un om foarte intelept de la care am putut invata anumite aspecte ale istoriei pe care altfel nu le-as fi putut afla. Dumnealui este cel care m-a facut sa ma apuc din nou de citit (dupa vreo 3-4 ani de pauza totala) si cel care mi-a dat prima carte despre istoria Romaniei.

Evidentiaza importanta unui mentor pentru dezvoltarea unui copil.
Danna_b:
Ii doresc copilului meu sa-si gaseasca mentori in profesorii pe care ii apreciaza, pentru ca nu se stie cine iti poate influenta cursul vietii.
 

Completeaza lista noastra.
Spune-ne ce calitati ai admirat la profesorul tau preferat sau ce calitati admira copilul tau la profesorul preferat. Impartaseste cu alti parinti felul in care profesorul tau preferat te-a influentat.


*Sursa foto: Pixabay.com

Comentează:
6 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    andreea    21.10.2013 - 17:57
    nu imi place compunerea ce ai facut-o....
  • Utilizator Anonim
    Mihaela    04.04.2012 - 17:42
    Din pacate, e clar ca invatamantul nu mai e nici pe departe ce a fost. A cui e vina....?
    Noroc c-au inceput sa apara metode alternative. Fata mea a inceput sa inteleaga matematica abia cand a inceput sa foloseasca sitelul lectiademate.ro
  • Utilizator Anonim
    elena    29.02.2012 - 16:28
    sunt foarte frumoase bravo:)
  • Utilizator Anonim
    Georgeta    01.11.2010 - 15:23
    La profesorii mei din şcoala generală şi din liceu mă gândesc şi acum cu fiori de emoţie şi de respect. Mi-au fost modele de viaţâ, m-au făcut prin darul lor să mă îndrept spre aceeaşi profesie şi nu o dată m-am gândit "Oare ce părere ar avea,oare ei ce ar face ...", în diversele situaţii care de-a lungul anilor s-au ivit în activitatea mea la catedră. Mulţi dintre ei sunt acum doar amintiri, dar amintiri vii în sufletele noastre , cei care le-am fost elevi.
    Ce aveau în comun era respectul pentru profesia aleasă, bucuria de a ne dărui nouă-elevii lor-din preaplinul sufletelor lor- dorinţa de a conoaşte, de a şti.
  • Utilizator Anonim
    Iosim Dana    25.10.2010 - 17:52
    Cand tii in mana destinul unui copil simti fiecare bucurie a lui de 100 de ori mai tare, fiecare esec al lui de 1000 de ori mai tare, te apreciezi pentru ce ai facut cand rezultatele sunt bune si te acuzi ca nu ai facut totul atunci cand el greseste. Trebuie sa nu uiti sa-i spui mereu ca e special, ca-l iubesti si totusi sa-i ceri sa respecte valorile umane: adevarul, prietenia, dragostea, viata, desi te poate simti dusmanul sau.Bucuria de a avea copii trebuie sa o legam de datoria noastra de a-i forma ca oameni de valoare.
  • Utilizator Anonim
    viorica    21.10.2010 - 17:25
    Face ca ora sa para un vis frumos
    Multi dintre profesorii mei, in special cei din liceu, au contituit pentru mine modele demne de urmat.Dar profesoara de Limba si literatura romana mi s-a parut cu totul deosebita:culta, calda, exigenta, dar cu simt al masurii si vocatie de dascal,reusea sa faca in asa fel incat o clasa de 42 de elevi sa ofteze la auzul soneriei, deoarece timpul parca s-a scurs mult prea repede...si,DOAMNA DE ROMANA mai avea atatea lucruri interesante de impartasit.

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Metode de a invinge plictiseala la scoala
    Metode de a invinge plictiseala la scoala
    28 ianuarie 2022   

    Cum pot cadrele didactice sa combata monotonia si lipsa de implicare a copiilor in timpul orelor? Iata cateva idei care pot fi utile.

  • Stresul cadrelor didactice in perioada pandemiei
    Cum pot parintii sa ii sprijine pe profesori in perioada pandemiei
    05 noiembrie 2020   

    In prezent, avem cu atat mai multa nevoie sa fim dispusi sa cooperam si sa ii ajutam pe cei din jur. Iar cand vine vorba de profesorii copiilor nostri, aceasta nevoie este cu atat mai stringenta. Iti propunem un exercitiu de empatie: sa vedem lucrurile din perspectiva acestora, pentru a putea sa ii sprijinim cat mai bine.

  • Cum pot ajuta cadrele didactice copiii in perioada de izolare
    Cum pot ajuta cadrele didactice copiii in perioada de izolare
    08 mai 2020   

    Relatia dintre profesori si elevi este poate cel mai important aspect cand vine vorba de motivatia copiilor pentru invatare, siguranta lor emotionala si atitudinea fata de dificultatile in invatare.

Mai multe