Prietenia adevarata
Cum il inveti pe copil sa recunoasca prietenia adevarata
Se spune ca este mai usor sa iti faci prieten atunci cand esti copil. Joaca impreuna si proximitatea par a fi singurele conditii necesare pentru ca cel mic sa vina acasa spunand ca si-a facut un prieten.
Pe masura ce creste insa, prietenii sunt alesi mai atent, in functie de compatibilitatea dintre personalitati, dar si in functie de comportamentele pe care respectivii copii le au.
Salveaza fisa de mai sus pe calculator (Click dreapta pe imagine si Save as/Salveaza ca), printeaz-o si decupeaza fiecare afirmatie.
Copilul, impreuna cu tine, va selecta comportamentele care caracterizeaza un prieten adevarat.
Cum poti imbunatati activitatea
- Aduceti impreuna argumente pentru selectia facuta: De ce un prieten adevarat se comporta astfel si nu invers?
- Pentru o descriere mai nuantata a prieteniei adevarate, discuta cu copilul despre situatiile in care putem trece cu vederea anumite comportamente. De exemplu, daca un copil nu asteapta o data sa ii vina randul pentru a folosi o jucarie, inseamna ca nu este un prieten adevarat?
- Vorbeste despre motivele care stau la baza unei prietenii frumoase si efectele sale asupra noastra. Prietenii se simt bine impreuna, se ajuta reciproc in mod spontan, nu dintr-un simt al datoriei, se incurajeaza, se accepta reciproc si au incredere unii in ceilalti.
Ce invata copilul din activitate
- Poate descoperi aspecte ale prieteniei la care nu s-a gandit pana in prezent
- Poate identifica mai usor falsele prietenii
- Poate fi motivat sa cultive relatiile de prietenie, amintindu-si care sunt avantajele emotionale de care se bucura in urma lor.
Activitati pe aceeasi tema
Comentează: